Högpulsad timme stakning, med skaplig känsla

Tjena!

Jag ser att ni kollat på min senaste vlogg, kul! Fortsätt så. Prenumerera på kanalen om ni missat det och kika in min webbshop!

Idag hörni, så regnade det givetvis. Jag var fullt inställd på att träna skierg på balkongen, samt löpa därefter. Men jag var så sjukt osugen på det så att jag till slut valde att trotsa vädergudarna och ge mig ut på rullskidorna. Kändes först som att välja mellan pest eller kolera, men till slut blev det ändå rätt bra.

Jag värmde upp i cirka 50 minuter och blåste sedan av en timme hårt på mina Elpex 4. Körde samma upplägg som de två tidigare gångerna i år (senast den 19:e juli). Start vid 293:an i botten av Brusalabacken, en vända in förbi Vallmora och ut till Smedsbo, sedan 293:an till Falun (toppen av Gamla berget) och till sist hemåt så långt det går innan timmen tar slut.

Intervallen startar och avslutas med en impuls, samt en ny var sjätte minut. Totalt 11 styckna på 15 stavtag vardera. Kände ganska tidigt att jag för en gångs skull kunde köra mig trött i flåset och att pulsen var hög. Hade också hyfsad tur med vädret att asfalten på uppskattningsvis 50% av intervallen var torr och att vinden inte störde nämnvärt.

 

Det hela landade på 21,98 kilometer (måste ändå få avrunda snittet till 22,0 km/h), medelpuls på sjuka 179 och maxpuls på 187, höjd- och fallmeter låg på 235. Det får jag vara nöjd med!

 

Allt som allt blev passet tre timmar prick och 54,2 kilometer. Det hela avslutades med maxstyrka.

Related Articles

Hur tränar man i en PSYKPERIOD™?!

Herre min skapare vilken galen vecka! - Träning med sällskap - Första stavbrottet på flera år - Träning i alla typer av väder och fören - Sliten och...

Måndagslunk i 4,03-tempo, vurpa och 34h på 9 dagar

Tjena! Medlemmar kan redan nu se den senaste vloggen, bli det du också, eller vänta tills imorgon klockan 16:30! Nu har jag gjort det sista träningspasset...

Sista skidpasset?!

Åh helvete vilken vecka det varit, men nu ser jag ljuset! Dagens träning började med TRX-styrka. Sedan gav jag mig av till Bergebo för att...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here