Dag 5: snabbare löpintervaller

Försökte mig på en aning snabbare intervaller idag

Tjena!

Femte dagen i rad med intervaller. Även denna dag i löpningens tecken. Det kändes faktiskt bättre i kroppen idag än under gårdagens intervaller. Åtminstone så hade jag inte någon krampkänning som igår och intervallerna gick snabbare, visserligen med kortare drag, men ändå.

Uppvärmningen blev strax norr om 20 minuter upp till min kära grusväg. Därefter dunkade jag av följande:

– 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 minuter

– 10 x 40” – 20”

Rakt igenom hade jag en minut gångvila, förutom efter den första femman och den andra ettan, där tog jag två minuter gångvila. Under 40”-20”-intervallerna joggade jag sakta i vilan.

Snittet landade idag på 3,26 min/km och maxpulsen blev 180. Kul att få till ett sådant bra pass efter de senaste dagarnas träning.

Hela kalaset slutade på 1 h 40 min och 21,9 kilometer. Jag sprang återigen i Hoka Tecton X, hade mitt nya Coxa WM1 med mig runt midjan, även det var kanon och det rör sig knappt något under intervallerna! Efter löpningen blev det hoppstyrka också!

Veckan slutade på 17 h 20 min, cirka 250 kilometer och fina 4 h 30 min intervalltid!

Related Articles

Tisdagströskel + egentid

Hej! Ni kan väl inte ha missat min senaste vlogg? Har ni det så är det hög tid att gå in och kolla! Nu kanske ni...

Producentansvar: En Nyckel till Hållbarhet

Hej kära bloggvänner. Producentansvar är ett viktigt verktyg i vår strävan efter en mer hållbar framtid. Det handlar om att tillverkarna bär ansvaret för hela...

ICA-Loppet 2024

Här kommer en vlogg med bland annat löptävlingen ICA-loppet, träning med min bror Jonatan, inslag av Alfons, häng i sommarstugan och MYCKET MER! _____ Bli medlem i...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here