Dammade av ett gammalt ”favoritpass”

Inspekterar remmar och handtag inför intervallerna

Hej på er.

Jag har lagt en del tid på att fundera på vad jag ska göra för att få upp mer fart och tryck i åkningen igen. I måndags körde jag ett nytt upplägg på styrkepass efter löpbandet. Tyckte passet kändes bra där och då. Även efteråt har jag för en gångs skull känt av träningsvärk i överkroppen och armarna.

Idag så dammade jag av ett gammalt intervallpass som jag körde under säsongen 2016-2017 vid ett antal tillfällen. Den säsongen känner jag att det var senast som jag hade lite mer tryck i åkningen och jag vann även den svenska långloppscupen det året. Nu är det ett gäng sörlänningar, samt ett antal med lite mindre koll som verkar ha tagit över bland annat den i övrigt mycket bra sändningen i söndags under Craft Ski Marathon. Inte för att det egentligen spelar sådan stor roll, men jag hörde inte mitt namn en enda gång under sändningen, så man är väl helt enkelt den gurkan man förtjänar att vara. Jag har i alla fall förhoppningar om att vara lite snabbare än i söndags. Det är ändå hyfsat små marginaler för att jag skulle kunnat gå med tätgruppen, jag körde ifrån klungan som kom ikapp mig under andravarvet med en halvminut uppför de tuffare backarna på slutet av varv ett. Så någonstans borde jag ha det i mig kan jag tycka, gäller bara att hitta rätt nycklar nu!

Passet jag grävde fram idag var av det tuffare slaget. Jag värmde upp i 45 minuter med sex stycken stegringar på flacken, 10 stavtag acceleration och 10 stavtag i maxfart. Därefter  följande intervaller:

– 6 minuter tröskel

– 3 x (3 + 2 + 1 minut)

– 6 minuter tröskel

Jag körde precis som 2017 med hela 3 minuter vila rakt igenom. Lyckades köra mig riktigt stum och få upp ett flås, samt en trötthet jag inte uppnått på länge under träning! Detta är inget pass jag ska köra hela tiden, men jag tror det kan vara bra för mig att få bomba på lite hårdare emellan varven.

Trots att det var rejält tungfört med nollgradigt och nysnö så lyckades jag hålla min snittfart över 20 km/h och jag maxade pulsen på 181! Jag blandade med att köra på elljusspåret 2,5 km och Igeltjärnsvägen.

Med avåkningen efteråt så landade passet på 2 h 15 min och 33,6 kilometer. Styrkan jag körde hemma blev sedan delar av mitt gluteus-pass!

Related Articles

Cykel med watt + styrka + stakning

Tjena! Jag har fått en ”liten dum idé” om att träna 100 timmar i juli. Förra året nådde jag 95. Med dagens pass är jag...

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here