Det var inte roligt att köra stakintervaller idag heller…

Blött, blåsigt och kallt, mina Elpexrullskidor med fyror bak och treor fram gick tyngre än en SkiGo-vallad skida idag. Då förstår ni kanske hur jag slet?!
God afton bloggen. 
Idag var det en dag då det rent mentalt var extra tungt att bege mig ut. Skapligt väder under dagen när jag jobbade, som sedan blev till regn och blåst när jag skulle till med mitt, såklart. Ingen supermotivation, halvkass känsla och givetvis en puls som inte riktigt är på de nivåer jag vill. Men jag vek inte ner mig, körde precis enligt planen och passet blev bra, utan tvekan. Jag har börjat tänka såhär kring mina stakintervaller: Tänk inte på att pulsen är låg, försök tänk bra teknik, bra fart och att jag ska få en bra belastning rent muskulärt. Puls kan jag driva på löpning och löptävlingar (Hackmora på lördag och Beat the mountain på nästa lördag). Kommer försöka köra lite löpband framgent också, när det är slut på löptävlingar, då retar jag det systemet där, sedan håller jag i med stakintervaller, 60 minuter tröskelstak och så vidare. 
Idag så körde jag en fallande stege, mer om den snart. Då kom jag åter att bli osäker (så typiskt undertecknad att bli just osäker) när jag vandrade mig nedåt och skulle öka farten/intensiteten. Jag har ju inte kört någon mjölksyra att tala om på rullskidor/stakning. Jaha, är jag oduglig i vinter igen nu då?! När syran slog in på de kortare intervalldragen så blev jag närmast gråtfärdig, usch, här vill jag inte vara. Men samtidigt, där jag tävlar på vintrarna så är det inte alltför mycket som avgörs ändå på just den biten tänker jag, utan jag försöker nöta på med min plan, får jag lust kanske jag trycker in lite kortare och hårdare intervaller och sen får det väl helt enkelt bli som det blir. Det har ju gått hyfsat förr, så det lär väl inte bli så mycket sämre kommande säsong. Jag tror jag är i skaplig fas, det är nog bara den halvdåliga dagen som gör att jag tvivlar. Kapaciteten har jag ju i alla fall, det tycker jag att jag visade under Lidingöloppet och övriga löptävlingar den senaste tiden. Skidor kan jag ju åka också, har ju ett antal skidår på nacken, så det är nog bara att nöta på vidare med bra pass. 
Dessutom så kan jag ju fortsatt vara sliten efter nyss nämnda Lidingöloppet, det blev ju träning tre dagar därefter med bland annat en femmil stakning, tuff styrka och ett lätt distanspass, följt av en vilodag (som i många fall kan göra att man blir lite seg dagen efter). Det är ju inte bara mig själv att ta hänsyn till längre, så ibland blir ju planeringen lite tokig. Men hellre det än ingen träning. 
Inte nog med att känslan var halvdålig idag, blodröda siffror på börsen gjorde ju sitt till åt det dåliga humöret också. Är det blodröda siffror så blir jag bitter, är det bara blåa siffror så blir jag istället orolig och nojig. Aldrig får man då vara nöjd. 
Men det var väl kanske inte denna trams jag skrev ovan som ni klickade er in hit för att läsa?! Ni kanske ville läsa om århundradets träningspass!?!? Jag körde runt, runt på min bana i Skräddarbacken, klarade mig från bussmöten och idiotomkörningar idag, det var skönt. Efter en uppvärmning på strax över 15 minuter så körde jag följande:
10 minuter: 3,50 km, 45 höjdmeter, 30 fallmeter, 155 snittpuls, 165 maxpuls, 20,9 km/h snittfart

2 minuter vila

8 minuter: 2,86 km, 30 höjdmeter, 25 fallmeter, 157 snittpuls, 165 maxpuls, 21,3 km/h snittfart

2 minuter vila

6 minuter: 2,19 km, 25 höjdmeter, 25 fallmeter, 160 snittpuls, 167 maxpuls, 21,9 km/h snittfart

2 minuter vila

4 minuter: 1,61 km, 5 höjdmeter, 25 fallmeter, 157 snittpuls, 164 maxpuls, 23,9 km/h snittfart

2 minuter vila

2 minuter: 0,76 km, 5 höjdmeter, 5 fallmeter, 165 snittpuls, 171 maxpuls, 22,5 km/h snittfart

1 minut vila

1 minut: 0,40 km, 0 höjdmeter, 5 fallmeter, 166 snittpuls, 175 maxpuls, 23,8 km/h snittfart

1 minut vila

4 x 30″-30″: 162 snittpuls, 168 maxpuls

2 minuter vila

6 x 40″-20″: 165 snittpuls, 173 maxpuls, 18,7 km/h snittfart (inkl vilan)

2 minuter vila

6 minuter 10″-20″: 161 snittpuls, 169 maxpuls
Totalt 45 minuter ren och skär njutning i effektiv intervalltid.
Tack för kaffet och godnatt!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Inredningsdetaljer

Hej kära bloggvänner. Jag har aldrig riktigt brytt mig om inredning, inredningsdetaljer eller liknande. Har tidigare mest bara tagit det som funnits till hands, antingen...

Slitsamt på bandet

Hejsan! Ny vecka igen, vad hände med helgen?! Jobbig dag mentalt idag med mycket funderingar och tankar kring livet, ekonomi och så vidare. Fick lönespecifikationen...

Kort skatepass

Hej på er! Det blev en högst spontan partykväll igår i Falun, vilket var trevligt. Därav blev dagens pass lite kortare än tänkt, men vad...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe