En arbetsdag på cykeln

Vad vore en ”sommardag” utan regn och rusk?!

Mellan Orsa och Våmhus

Några av dagens medryttare

Turens första och enda punktering stod Karl-Johan Westberg för, strax innan Siljansnäs

Dagens vända, signerad min Garmin Forerunner 955. Observera starttiden för passet..

Tjena!

Jag måste börja med att tacka alla som gett mig beröm för min medverkan i Långloppspodden, det är kul att så många verkar gillat den. Lyssna du också om du missat den. Passa även på att kolla in den senaste vloggen om du missat även den.

Idag blev det en tidig start på träningen. Klockan 07,03 rullade jag från Borlänge emot Falun för att möta upp ett gäng skidåkare som skulle ta oss an uppgiften att därifrån cykla till och runt Siljan + Orsasjön. Gänget som körde var förutom jag: Simon Andersson, Karl-Johan Westberg, Gustav Eriksson, Erik Johansson, Erik Fransson och Vebjørn Moen (som vek av lite tidigare).

Det hade (som vanligt) utlovats regn och rejäl blåst idag. Vi hade dock fina vindar och uppehåll hela vägen från Falun via Bjursås, Sörskog, Ingels och Furudal. När vi sedan vek av vänster emot Orsa så började det lite lätt att regna, vi möttes av en riktigt pissblöt asfalt  och vinden började jobba emot oss.

I Mora så stannade vi för en lunch på en bensinmack. Jag smällde i mig en fralla och en dubbel french hot dig, samt lite dricka. När vi efter cirka 30 minuters lunch skulle fortsätta rutten emot Sollerön och sen vidare mot Siljansnäs så började det tokregna och jag tror hela gänget frös rejält där ett tag. Vi turades om med dragjobbet och kom till sist fram till Leksand.

Leksand passerades, vi fortsatte till Insjön och där vek vi av uppåt skogarna emot Rexbo och Valsan. Här hade vi stundtals okej vindar igen. Jag följde med gruppen till Smedsbo där dom vek av vänster emot Falun och jag höger emot Borlänge.

Till sist kom jag hem fullständigt genomblöt, hela jag och min cykel var totalsmutsiga. Här fick jag lägga en rejält portion med tid för att rengöra hela utrustningen.

Det blev ändå en fin tur i gott sällskap. Jag kände mig aldrig helt slut någon gång under dagen, även om det stundtals var rätt jobbigt. Passet landade som ni ser ovan på 7 h 45 min och 254,6 kilometer.

Efter all rengöring och tvätt av cykel så betade jag av gluteus-styrka och maghjul.

Fin träningsdag!

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here