Två korta intervallpass

Intervaller vid skiergen till en början

Tjena!

En aning trött idag, sedan gårdagens tämligen massiva cykelpass. Men jag ville ändå prova att köra lite halvhårt idag och inte så länge/långt.

Jag började med skierg. Värmde upp i 15 minuter och i vanlig ordning i sub 2,00-tempo. Lade även in 20 snabba drag i sub 1,40-fart vid minut 4, 8 och 12.

Intervallerna blev 6 x 5 minuter, med 1 minut vila. Här är resultatet:

Jag hade bestämt redan innan att nöja mig med 1,49-fart. Men jag fick slita hund redan på första. Riktigt sliten i musklerna.

Den första var riktigt jobbig. Därefter gick det okej i tre intervaller, innan de två sista blev jobbigare.

Jag avslutade med tio minuter i sub 2,00-tempo.

Motstånd 8 på uppvärmning och intervaller. Motstånd 1 på nedvarvning.

Dagens andra aktivitet blev löpintervaller

Jag bytte om efter skiergen och gav mig ut på löpning. Just som jag kom ut började det regna. Det hade varit uppehåll hela dagen. Kommande period ser bedrövlig ut rent vädermässigt, men vem hade trott något annat?! Sommaren är sedan länge över.

På löpningen så värmde jag upp i 20 minuter. Passade på att köra fem stycken stegringslopp på cirka 60-100 meter. Kände mig föga förvånande seg även här. Men inte så mycket i de cykelrelaterade musklerna, bara rent allmänt.

Intervallerna blev 3 x 10 minuter, 2 minuter vila (första minuten jogg, andra minuten gång). Jag körde bland annat runt delar av Bysjörundan, så underlaget var blandat mellan asfalt och grus. Tiderna blev:

3,43 – 3,42 – 3,40 min/km

Ändå okej tider med tanke på att jag höll igen och dessutom var trött.

Efter en nedvarvning på dryga 15 minuter kunde jag stanna klockan på 75 minuter och 16,7 kilometer. Jag sprang i ett par Hoka Rincon.

Det sista jag gjorde i träningsväg denna dag var att köra kettlebell-styrka.

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here