Stakning som aldrig tycktes ta slut.

Just här ser vädret okej ut. Men skenet bedrar. Å det grövsta.

Hej!

Minns ni hösten 2024? Den har hållit i nu i 5-6 år i sträck. Höst året om. Regn dygnet runt. Storm vart än man går. Kyla och jävelskap. Fan vilket dåligt humör jag blir på av detta misär till väder. Ingen bättring så långt ögat når heller. Det här VISSTE jag om redan i maj när jag sa att sommaren var över. Ingen trodde mig då. Tror ni mig nu då?

Blir så trött under träningspassen i detta väder, hungrig, bitter, grinig och än mer omotiverad.

I vanlig ordning kom jag iväg sent. Ännu senare än planerat då det började störtregna när jag först tänkte bege mig ut. Betade då av maxstyrkan för andra dagen i rad. Tänkte prova att dela upp de sex övningarna i två pass och istället för tre set kör jag fem set numer. Igår blev det maxstyrkepass 1, idag maxstyrkepass 2.

Kände direkt när jag kom ut att det skulle bli en kämpig dag, tvärblöt vägbana och jobbig vind. Rullskidorna, Elpex 4 för dagen, kändes som faststvetsade i marken. Tiden tycktes även den stå lika still som mina fortskaffningsmedel.

Jag körde en massa kringelikrokar i närheten av min lägenhet först, därefter upp till Skräddarbacken för lite höjdmeter och sedan en avslutning förbi: Stora Tuna kyrka – Torsång – Ornäs – Dalsjö.

Passet landade till slut på 3 h 40 min och 59,3 kilometer. Regnet hängde i luften hela passet, utan att blöta ner mig. Fem minuter efter jag kommit in började det vräka ner. Första gången jag haft tur i mitt liv. Den lyckan var dock kortvarig då jag tittade till telefonen och såg att Alfons mamma skickat ett meddelande om att hon bestämt att vi ska börja med varannan vecka från vecka 31. Nu har vi halva veckan och varannan helg. Blev som ni kanske redan förstått totalt vansinnig i vanlig ordning.

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here