Sådär, årets första varv runt Runn och Vikasjön avklarat.

Idag kom jag ut sent igen, som vanligt. Det är fortsatt ett problem jag handskas med, eller emot. Men egentligen, när jag inte har något annat planerat så gör det väl inte så mycket. Känslan är dock inte så bra att komma iväg efter lunchtid, det är som att jag hela tiden är sen och ligger efter, vilket ger ett konstant stresspåslag. Då gick jag ändå till sängs före klockan 00 igår och samlade in över nio timmars sömn. Nåväl, det viktigaste är väl att träningen blir av. När är väl av mindre intresse i det stora hela.

Tanken med dagen var först att köra ett crosspass med löpning och stakning, men jag valde att enbart köra stakning för hälsenans skull. Jag hade tre rundor i tanken innan:

1: Till Falun via Ornäs – Aspeboda – Olsbacka – Källviken. Hem via riksväg 293.

2: Till Gustafs via Romme och Mora by. Hem via Torsång.

3: Runt Runn.

Det blev som bekant alternativ nummer 3:

Runn och Vikasjön runt. Siffrorna är mellantider, en för varje timme. 

Jag hade fyllt vätskebältet med sportdryck idag, för att säkerställa att jag skulle slippa gå på en smäll.

Målet med turen var att få ihop fyra timmar och över 70 kilometer på Swenor 4. Den första dryga timmen rullade det på fint, men när jag i Strand svängde mot Falun så började eländet. Riktigt grisig vind som gjorde att snittfarten sjönk som en sten. Det måste vara betydligt mer vind under de senaste 4-5 åren än vad det varit förr!?

Jag kände mig lite seg till en början, men känslan blev aldrig sämre, utan det gick att nöta på okej i ett lagom tempo.

När jag hade en timme kvar så var jag halvvägs upp i den ganska tuffa backen över Gamla berget i Falun. Jag stannade till på toppen och tog en gel, för att orka hela vägen hem utan missöden. Det hjälpte och jag blev piggare i den ganska kämpiga vinden.

Med lite drygt 20 minuter kvar av turen så vek jag vänster in mot Bomsarvet för den sista biten hem och fick äntligen känna vinden i ryggen hela vägen hem i princip! Det var förlösande vill jag lova och det höll mig pigg hela vägen hem. Passet landade på fyra timmar och 71,1 kilometer, enbart stakning givetvis

 

Dagens styrka blev sedan TRX-pass nummer 1 och såklart tåhävningar.

Ha en fin lördagskväll!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here