Evertsberg – Risberg t.o.r

De nya gula skidorna vi har känns lite trögare att åka på, men glider i fart nästan lika bra som de bästa av äldre modell.

Jonatan Steen

Hej på er!

Igår kväll kom vi upp till Oxberg. Denna dag började med skidtester där vi valde ut de fyra bästa av våra åtta aktuella skidpar. Vi gled i en backen mellan Evertsberg och Oxberg, vid kilometerskylten som visar 39 kilometer kvar.

Efter skidtestet så åkte vi bil en bit förbi Evertsberg, mellan kilometerskylt 46 och 47. Därifrån tog vi oss skidande till Risbergs-kontrollen och några hundra meter till, innan vi vände efter strax norr om 10 kilometer åkta för att ta samma väg hemåt igen.

Rejäl motvind på bortvägen och skönt nog medvind på tillbakavägen. Det blåser fruktansvärt mycket här i byarna. Blåsten har gjort de klassiska spåren fyllda med skräp, vilket gjorde att det gick betydligt lättare att stå bredvid i skatebädden.

Vi samlade ihop 75 minuter och 20,6 kilometer. Mestadels stakning, men något litet skateskär uppför de lite brantare backarna. Mestadels rätt så lugn åkning.

Previous article60 minuter skate
Next article82:a Vasaloppet 2023

Related Articles

Inredningsdetaljer

Hej kära bloggvänner. Jag har aldrig riktigt brytt mig om inredning, inredningsdetaljer eller liknande. Har tidigare mest bara tagit det som funnits till hands, antingen...

Slitsamt på bandet

Hejsan! Ny vecka igen, vad hände med helgen?! Jobbig dag mentalt idag med mycket funderingar och tankar kring livet, ekonomi och så vidare. Fick lönespecifikationen...

Kort skatepass

Hej på er! Det blev en högst spontan partykväll igår i Falun, vilket var trevligt. Därav blev dagens pass lite kortare än tänkt, men vad...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe