Evertsberg – Risberg t.o.r

De nya gula skidorna vi har känns lite trögare att åka på, men glider i fart nästan lika bra som de bästa av äldre modell.

Jonatan Steen

Hej på er!

Igår kväll kom vi upp till Oxberg. Denna dag började med skidtester där vi valde ut de fyra bästa av våra åtta aktuella skidpar. Vi gled i en backen mellan Evertsberg och Oxberg, vid kilometerskylten som visar 39 kilometer kvar.

Efter skidtestet så åkte vi bil en bit förbi Evertsberg, mellan kilometerskylt 46 och 47. Därifrån tog vi oss skidande till Risbergs-kontrollen och några hundra meter till, innan vi vände efter strax norr om 10 kilometer åkta för att ta samma väg hemåt igen.

Rejäl motvind på bortvägen och skönt nog medvind på tillbakavägen. Det blåser fruktansvärt mycket här i byarna. Blåsten har gjort de klassiska spåren fyllda med skräp, vilket gjorde att det gick betydligt lättare att stå bredvid i skatebädden.

Vi samlade ihop 75 minuter och 20,6 kilometer. Mestadels stakning, men något litet skateskär uppför de lite brantare backarna. Mestadels rätt så lugn åkning.

Previous article60 minuter skate
Next article82:a Vasaloppet 2023

Related Articles

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

Åkt Vasaloppet idag

Hej. Då har vi betat av årets trevligaste träningspass: Vasaloppet från start till mål. Jag och Jone körde hela och den gode Ulf Nordström var...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here