Första intervallpasset

Nöjd efter första intervallpasset efter förkylningen!

Tjena!

Precis betat av mitt första intervallpass sedan mitt nio dagar långa sjukdomsuppehåll. Jag började som bekant med lugna pass onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag. Idag var det alltså dags att damma av min kära skierg för ett lite hårdare pass. Dock blev det med en lugn och försiktig öppning, för att successivt köra lite snabbare.

Det hela började med 14(!?) minuter uppvärmning i sub 2,00-tempo, där jag vid minut 4, 8 och 12 lade in 20 snabbare drag kring 1,43-1,45-fart. Intervallerna därefter blev sedan 6 x 5 minuter, med 1 minut vila:

Progressivt med lugn öppning och en habil avslutning

Första intervallen i 1,52-fart och därefter en sekund snabbare per intervall. Det var skönt med en lite lugnare start och kroppen svarade bra hela vägen. Behövde aldrig plåga mig stenhårt heller, utan det var med god kontroll! Motståndet var 8 på uppvärmning och intervaller, precis som vanligt.

Som avslutning ute på balkongen körde jag tio minuter i sub 2,00-tempo på motstånd 1.

Jag betade även av mitt snabbstyrkepass efter cardion. Fint att få låta musklerna bli lite tröttare också, vilket kan behövas!

Imorgon blir det vilodag!

Related Articles

Hur gör man världens bästa psykgryta™?

 Här är denna veckas vlogg, rykande färsk. - Tack till er som swishade mig förra veckan för att stöda kanalen - fortsätt gärna 076 -...

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here