Inte frisk eller redo för träning

corona, covid, covid-19, förkylning, vab,
Den glada minen till trots så har jag i veckan varit sjuk och ej träningsbar…

Hej på er.
Ovan har ni anledningen till att jag inte uppdaterat bloggen på några dagar. Jag och Alfons har varit hemma hela veckan och vi båda har varit förkylda. Ska jag vara helt ärlig så började jag känna mig småsjuk redan i fredags, men jag ignorerade (dumt nog?) tecknen ändå tills i tisdags morse när det inte gick att frånse faktum längre att jag var sjuk.
26 veckor i rad med bra träning utan sjukdom blev det, inte illa det! Jag skulle kunna gnälla på att personal på jobbet och elever varit sjuka och nära mig. Men jag orkar inte. Det är som det är. I några veckors tid har jag känt att jag legat på gränsen vad jag klarar och jag har tänkt ta en vecka med betydligt lugnare träning, något som nu inföll naturligt. Så det var nog egentligen bara bra och välbehövligt. Men för en som tänker på träning och nästa träningspass närmast 24/7 och som fått en närmast besatt inställning till dito så är det såklart jobbigt. Men jag får försöka luta mig tillbaka till den fina träningen som blivit avklarad, ta det hela med ro och sedan blicka framåt till att fortsätta få till bra träning.
Det är lätt att bli stressad när jag ser alla på sociala medier som är på snö, Lugnet i Falun lägger ut tidig snö till helgen och ”alla” tränar bra. Men jag känner lugnet ändå, är inte det minsta sugen än att åka på snö. Jag kommer åka rullskidor så länge det går och smyga in balkongträning mer och mer ju sämre det blir ute. Tids nog blir det riktigt snö och faktum är att Bergebo levererade de bästa förhållandena under förra säsongen sedan jag flyttade till Borlänge 2016, så jag har tron på bra förutsättningar där även i år!
Vad gäller min sjukdom så har jag vid några tillfällen känt av litegrann i halsen, jag har hostat en del, snorat och haft lite slem i bröstet. Inget värre än så, som tur är. Intressant nog så har min Garmin Forerunner 955 (som jag använder dygnet runt) flaggat för ett lägre HRV-värde, vilket kan indikera en sjukdom. Så den kanske fungerar rätt bra, även om man såklart inte ska stirra sig blind på en klocka som inte är en fullgod medicinsk apparat.
Vi kämpar på!

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here