Klassiskt i växlande före

Hej på er!

Dagens klassiska pass på skinsskidor uppe i Bergebo började i riktigt sugföre. Ett antal plusgrader och ett tunt lager nysnö uppepå gjorde att jag nästan inte kom framåt. Fästet var däremot klockrent!

Jag åkte ned till Vargliden och fortsatte en bit bort på Falun-Borlänge-spåret innan jag vände tillbaka mot Bergebo igen. Turen fortsatte längs elljusfemman och ned till Medväga. Någonstans där hade jag hunnit med tio stycken diagonalimpulser och cirka två timmar med ett snitt på strax över 12 km/h.

Som en blixt från klar himmel så gick vädret från mulet till klart. Spåren började frysa på, även mina händer och fingrar. Den sista timmen gick i betydligt snabbare tempo i lättare spår. Sjukt skönt att slippa den sega sörjan som jag åkte i under början av passet.

Det hela landade till slut på 3 h 10 minuter och 42,2 kilometer. Som avslutning på dagens aktiviteter körde jag TRX-styrka.

Related Articles

Cykel med watt + styrka + stakning

Tjena! Jag har fått en ”liten dum idé” om att träna 100 timmar i juli. Förra året nådde jag 95. Med dagens pass är jag...

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here