Klassiskt i växlande före

Hej på er!

Dagens klassiska pass på skinsskidor uppe i Bergebo började i riktigt sugföre. Ett antal plusgrader och ett tunt lager nysnö uppepå gjorde att jag nästan inte kom framåt. Fästet var däremot klockrent!

Jag åkte ned till Vargliden och fortsatte en bit bort på Falun-Borlänge-spåret innan jag vände tillbaka mot Bergebo igen. Turen fortsatte längs elljusfemman och ned till Medväga. Någonstans där hade jag hunnit med tio stycken diagonalimpulser och cirka två timmar med ett snitt på strax över 12 km/h.

Som en blixt från klar himmel så gick vädret från mulet till klart. Spåren började frysa på, även mina händer och fingrar. Den sista timmen gick i betydligt snabbare tempo i lättare spår. Sjukt skönt att slippa den sega sörjan som jag åkte i under början av passet.

Det hela landade till slut på 3 h 10 minuter och 42,2 kilometer. Som avslutning på dagens aktiviteter körde jag TRX-styrka.

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here