Heldag i Romme och fina tider på skiergen

Spenderat hela dagen i Romme alpins slalombackar

Tjena!

Denna dag har som sagt spenderats i slalombackarna hos Borlänges stolthet Romme alpin. Friluftsdag för hela skolan som undertecknad var huvudansvarig för. Varit en del stress, många mail och många telefonsamtal. Men jag tror det blev en bra dag för alla inblandade. Jag hade också roligt. Som en kul grej hade jag klockan igång hela tiden när jag åkte, inklusive liftar, såhär såg det ”passet” ut på strava:

Jag åkte alla svarta backar som Romme bjöd på

Allt som allt i hela livet har jag åkt slalom kanske 15-20 gånger. Jag har dock aldrig tyckt det varit speciellt svårt då jag som bekant stått på längdskidor hela livet. Kul syssla, men inget jag är speciellt sugen på att göra regelbundet.

Även om det inte är så jobbigt att åka så blir man såklart trött av en heldag ute. Jag kan lova att det krävdes mycket vilja för att genomföra dagens träningspass när jag kom hem strax efter 17-tiden. Egentligen hade jag kunnat unna mig vila, men ni känner väl mig vid det här laget..

Dagens träning började med stakmaskin. Uppvärmningen blev 11 minuter i sub 2,00-tempo med 20 snabba drag kring 1,42-1,43-fart vid minut fyra och åtta.

Intervallerna blev tre block med kortare intervaller:

10 x 45” – 15” + 10 x 40” – 20” + 10 x 30” – 30” (2 minuter vila mellan varje block)

Jag hade lovat mig själv innan att inte behöva köra så hårt, men det fick förvånansvärt lätt att få till bra tider och kroppen kändes pigg. Så det var bara att grisa på idag, sjukt nog! Motstånd 8 (dragfaktor 122) på intervaller + uppvärmning.

Som avslutning blev det ytterligare 10 minuter i sub 2,00-tempo, men på motstånd 1.

Nöjd med dagens tider och känsla

Efter ovan så körde jag även ett kortare pass på löpbandet, här är det jag fick till:

– 10 min 15 sek uppvärmning @ 15 km/h

– 13 x 30” – 15” @ 20 km/h

– 10 min @ 15 km/h

Allt på 0% lutning. Kändes helt okej även här.

Sist men inte minst så körde jag även mitt styrkepass med kettlebell + gummiband.

Tack för idag!

Related Articles

Slitsamt på bandet

Hejsan! Ny vecka igen, vad hände med helgen?! Jobbig dag mentalt idag med mycket funderingar och tankar kring livet, ekonomi och så vidare. Fick lönespecifikationen...

Kort skatepass

Hej på er! Det blev en högst spontan partykväll igår i Falun, vilket var trevligt. Därav blev dagens pass lite kortare än tänkt, men vad...

Klassiskt i växlande före

Hej på er! Dagens klassiska pass på skinsskidor uppe i Bergebo började i riktigt sugföre. Ett antal plusgrader och ett tunt lager nysnö uppepå gjorde...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe