Långa timmar idag

Tjena!

Visst har det tränats även denna dag. Inte lika tidigt som gårdagens långkok på konstsnön, men vad gör väl det?! Jag visste redan inför passet att det skulle bli en misär med tanke på det galna regnandet, men nämn en dag det inte regnar.. Dock förstod jag inte att det skulle bli såhär jävligt som det blev.

Tanken var att springa en del i skogen. Men jag måste ha levt under en sten de senaste dagarna då jag verkar ha missat att det kommit rejält med snö. Kombinationen av 2-3 decimeter blötsnö och ett konstant regnande gjorde att jag knappt tog mig framåt där på stigarna. Jag blev så sjukt blöt och kall att jag redan efter 45 minuter började leta efter anledningar att bryta passet.

Istället för att bryta så vinklade jag av nedåt mot Borlänge igen och siktade in mig på löpning längs cykelbanor. Det fungerade betydligt bättre. Jag halkade inte en enda gång längs den stundtals helt isbelagda asfalten, vilket jag kan tacka mina Hoka Speedgoat 5 GTX Ice för.

Efter dryga timmen lade jag in ett block med fem stegringslopp, fem koordinationslopp och 10 x 20 mångsteg. Jag blev dock inte helt varm efter denna aningen högre kraftansträngning, utan fortsatte att kämpa emot vädrets makter.

Passet rullade på, klockan kändes som att den stod still och det värkte i vader, baksidor, gluteus-musklerna och höftböjare. En riktig fest hade jag där ute må ni tro!

Till slut lyckades jag ta mig hem, det gick att vrida ur varenda plagg jag hade på kroppen. Klockan stannade på 3 h 10 min och 34 kilometer. Därefter blev det ett kettlebell-styrkepass också.

Imorgon ska det regna minst lika mycket som idag. Det är omöjligt att åka rullskidor, jag är inte sugen på att åka längdskidor i det vädret, ej heller att springa med tanke på dagen. Då återstår ett alternativ… Vi får se imorgon hur det blir! Men att det blir träning, det lovar jag!

Related Articles

Träningsårets första Vasalopp – Fan vad fel jag hade!

  - Äntligen en vecka med rejäla pass och med en volym på över 20 timmar. Det är man inte bortskämd med! - Fin cykeltur med...

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here