Löpintervaller – hopp – hemmagym = ett dödspass!

Det blev ju ett jävla pass det där alltså. Tror jag höll på i närmare fyra timmar totalt. Lite överdrivet kanske. Som vanligt när jag är i farten.. 
Löpningen blev uppvärmning i 12 minuter och sedan löpintervaller runt Blodomloppet-banan:
3000 meter @ 10,25

3 minuter vila

2000 meter @ 6,36

2 minuter vila

1000 meter @ 3,13

1,30 minuter vila 

1000 meter @ 3,14

1,30 minuter vila 

1000 meter @ 3,05

lång vila 

6 x 30″ – 60″ @ 2,30-2,40 min/km-fart

Det kändes inte speciellt bra idag alltså. Tunga ben och trött kropp. Men jag slet mig igenom i alla fall. Dock så blev passet inte så ”lätt” som jag planerat. Jag får skylla på dålig sömn och sliten kropp från den sista tidens tuffa träning. Men det blev ett bra pass hur som helst!
Efter löpintervallerna (som jag sprang i mina Hoka Rincon) så gick jag in och vilade lite, bytte skor och begav mig ut för att köra hoppstyrka/spänst, följande hopp kördes idag:
Mångsteg 3×20
Utfallssteg 3×24
Jämfotahopp/grodhopp 3×12
Enbenshopp 3×10/ben
Borzovhopp 3×20
Vristhopp 3×20

Tog fint i mina redan trötta ben. När hoppen var klara så körde jag först ett antal tåhävningar för att mina vader ska hålla sig i skick och därefter betade jag av delar av mitt nya styrkepass, det tog en jävla tid och var sjukt jobbigt även det:
— Varning för nakenchock —

Det jag körde var:

50 hopprep
50 chins
50 kettlebellsswing
50 clean and jerk
50 utfallssteg
50 enarmsswing
50 burpees
50 magövning med gummiband fastsatt i chinsstång (fötterna i gummibandet, händer på golvet, upp och ner med benen)
50 goblet squats
50 toes to bar
50 rodd med kettlebell
50 russian twist
50 tvåhandspress över huvudet
25 armhävningar med klapp

Planen var även TRX, men här fick jag lov att tvinga mig själv att avbryta, det var redan alldeles för tufft och långt pass. Men jag ville testa och har jag bestämt mig för något så har jag svårt att revidera ner planen. Vi får se hur jag lägger upp kommande styrkepass, det kommer inte bli efter tuffa intervaller och hopp i alla fall. Kanske inte heller 100 repetitioner av varje, jag får fila lite på det. 
Är totalt slut just nu. Bara äta och sen sova. 
Vi hörs imorgon!

https://adamsteen.se/

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here