Några olika stakintervaller

Nysnön som kom inatt gjorde det betydligt finare i omgivningarna. Dock var det ganska så löst och tungfört.

Med några träningspass emellan så brukar jag lägga på en flytande valla från Maplus, för att ytterligare några träningspass senare försöka valla dom lite noggrannare och mer ”på riktigt”.

Hej hej!

Min namnsdag till trots så har jag tränat även idag. Stakintervaller stod på schemat.

Förhållandena var fina idag med nydragna spår. Både 2,5-spåret och Igeltjärnsvägen var preparerade. Det senaste enbart packat/rullat. Som vi alla vet så går det dock tungt och det blir ganska löst i nysnön innan den har fått ”satt sig”. Men så kan det ju vara även på tävling!

Under passet så höll jag mig endast runt den nyspårade 2,5:an. Jag värmde i cirka 45 minuter och det var ganska kämpigt muskelärt att försöka besegra backarna när det både går tungt och när stavarna inte riktigt biter.

Intervallerna blev som följer:

– 15 minuter (3 minuter vila)

– 10 minuter (2,5 minuter vila)

– 5 minuter (2 minuter vila)

– 13 x 30” – 15” (2,5 minuter vila)

– 10 x 40” – 20” 

Med ovan nämnda omständigheter (läs: bortförklaringar) så kändes det ändå helt okej. Tycker det blir svårare att komma upp i puls, för att istället bli tröttare i musklerna. Jag snittade 19,2 km/h och 160 pulsslag/minut över alla intervaller. Maxpulsen blev endast 169.

Efter en avåkning på cirka 45 minuter ytterligare så kunde jag avsluta mitt pass på 2 h 30 min och 39,3 kilometer. Väl hemma igen så tryckte jag till med 300 repetitioner med kettlebell och gummiband!

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here