Några olika stakintervaller

Nysnön som kom inatt gjorde det betydligt finare i omgivningarna. Dock var det ganska så löst och tungfört.

Med några träningspass emellan så brukar jag lägga på en flytande valla från Maplus, för att ytterligare några träningspass senare försöka valla dom lite noggrannare och mer ”på riktigt”.

Hej hej!

Min namnsdag till trots så har jag tränat även idag. Stakintervaller stod på schemat.

Förhållandena var fina idag med nydragna spår. Både 2,5-spåret och Igeltjärnsvägen var preparerade. Det senaste enbart packat/rullat. Som vi alla vet så går det dock tungt och det blir ganska löst i nysnön innan den har fått ”satt sig”. Men så kan det ju vara även på tävling!

Under passet så höll jag mig endast runt den nyspårade 2,5:an. Jag värmde i cirka 45 minuter och det var ganska kämpigt muskelärt att försöka besegra backarna när det både går tungt och när stavarna inte riktigt biter.

Intervallerna blev som följer:

– 15 minuter (3 minuter vila)

– 10 minuter (2,5 minuter vila)

– 5 minuter (2 minuter vila)

– 13 x 30” – 15” (2,5 minuter vila)

– 10 x 40” – 20” 

Med ovan nämnda omständigheter (läs: bortförklaringar) så kändes det ändå helt okej. Tycker det blir svårare att komma upp i puls, för att istället bli tröttare i musklerna. Jag snittade 19,2 km/h och 160 pulsslag/minut över alla intervaller. Maxpulsen blev endast 169.

Efter en avåkning på cirka 45 minuter ytterligare så kunde jag avsluta mitt pass på 2 h 30 min och 39,3 kilometer. Väl hemma igen så tryckte jag till med 300 repetitioner med kettlebell och gummiband!

Related Articles

Vlogg: #39

 Veckans vlogg är här, rykande färsk! Jag skulle bli jätteglad om ni spred och delade videon samt kanalen, om ni kommenterade, gillade videon och...

Måndagsfest på löpbandet

Tjena! Ännu en måndag där jag hade förmånen att grilla mig själv! Tänk vilket privilegium alltså. Jag har känt mig sliten på slutet med svårt att...

Lagom lång födelsedagsstak

Tjena! Idag fyller jag 39 år. Fy fan vad gammal jag blivit. Vad har jag ens åstadkommit och vad har jag ens, förutom Alfons?! Jag tränade...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe