Nu kommer ni bli förvånade!

Tjena! 
Jag är nöjd med dagen. Nionde plats blev det till slut. Kom iväg okej i starten, trots min mediokra startposition. Får väl be om ursäkt för lite väl hårda ord, även om jag fortsatt är oense. Men nu släpper vi det. 
Ganska lugn och avvaktande körning de första 7-8 kilometerna. Sen blev det några ryck här och där. Kände direkt när det gick lite fortare att jag fick slita räv. Banan är 3 x 17 kilometer, där sista fyra kilometrarna innehåller en rad korta branta backar (dessa backar tycks bli allt fler ju senare in i loppet jag kommer), medan första delen av banan nästan är helt platt. 
Jag hängde först med täten fram till backarna på första varvet. Där fick jag släppa och hamnade i en andragrupp med Mikael Boberg bland annat. Då det var ruskigt löst före idag så valde jag att saxa i alla springbackar för att inte gräva ner mig fullständigt. Det kändes som en bra taktik. 
Ut på andra varvet så drog Boberg i en jävla fart, till slut fick jag släppa honom, han anslöt till tätklungan igen, medan jag hamnade i ingenmansland. Halvvägs in i varvet så hann jag dock komma ikapp klungan, men just som jag anslöt så fick jag släppa igen för sista gången. Jag hade dock ändå en helt okej känsla och tyckte jag kunde hålla bra fart. Det var helt enkelt så att de före mig var bättre. 
Från kilometer 26, alltså halvvägs in i loppet så åkte jag själv. In mot varvningen ut på sista varvet så såg jag att det var en klunga inte alltför långt bakom mig, jag satte då upp målet att hålla dessa bakom mig. Det positiva här är att jag inte var stressad, inte hade några negativa tankar och att kroppen tycktes fortsätta leverera bra hela vägen. Mot slutet av tävlingen så var jag nära att komma ikapp en stark junior vid namn Måns Skoglund. Såg även att det var en del andra starka namn alldeles framför. Så detta är jag nöjd med som sagt. Jag är tyvärr inte bättre än så, jag gjorde exakt allt jag kunde och jag hade en positiv trend i loppet. 
Nu efteråt så har ryggen krampat ihop totalt och jag kan knappt röra mig. Jag har lite problem med såna här lösa fören, jag får inte riktigt till tekniken, utan jag hamnar nere vid snokarna på skidorna som en dödgrävare. 
Riktigt bra genomkörare! Nu ska jag verkligen släppa upp träningen och försöka hitta formen till Vasaloppet. Inga långa pass och inga syrapass. Hitta överskottet! 
Körde på ett par klassiska 902:or idag, hade lite sämre skidor där det var blött. Men på sista varvet tyckte jag att dom gick bättre igen. 
Här är resultatet:

Gabriel Höjlind är inte med. Han kom tvåa. 

https://adamsteen.se/

Related Articles

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

6 COMMENTS

 1. Bra jobbat!
  Du kanske ska ta det lugnt med intervaller i din formtoppning mot vasan. Är nog inte fel att köra mer lugn distans för att stå på startlinjen med en harmonisk och återhämtad kropp.
  Mikko

 2. Härligt! Testa nu något helt annat än tidigare år, träna så lite kommande vecka att du mentalt känner dig helt värdelös, fet, och slut som artist. Tidigare har du legat i rätt mycket hela vägen till Söndagen med stort S. Dags att testa något annorlunda. Och det viktigaste, de det som årets roligaste lopp som ändå genomförs i tider som dessa. Försök inte låta det mentala spelet och nervositeten dra energi och överskottet ifrån dig. Det blir PB!

 3. 1: Tack. Såna här anonyma kommentarer gillar jag!

  2: Ja, absolut. Men tanken är bara 20 min tröskel per pass bara. Så det blir lugnt.

  3: japp! Ja, men tanken är att köra annorlunda iaf. Men inte så där annorlunda dock. Ja, bra idé! Tack 🙂

 4. Bra kört idag!
  Varför skiljer sig den resultatlistan du lagt upp mot den som ligger på arrangörens hemsida?

 5. Tack! Det var en preliminär som jag lagt upp. Men båda är fel. Jag har dels forskat på Strava och sen såg jag ju att de bakom mig inte var så nära som resultatet visar. Troligen strul med tidtagningen. Jag var inte så långt efter segrarna heller. Har mailat arrangören igen 🙈 // nagel i ögat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here