Oplanerad vända till Falun efter en missräkning

Träningen började på värsta sätt. Men blev bra till slut!

Godkväll.

Jag min dumma jävel drog en chansning och åkte till Bergebo i hopp om att staka på Igeltjärnsvägen. Det såg ju så fint ut igår. Men återigen blir man lurad av detta bedrövliga misärväder. Det damp ner så pass mycket snö att det nu råder istäckta och grusade vägar + cykelbanor, vilket omöjliggör rullskidåkning. Men så pass lite att det ej heller går att åka skidor. Ska det nu vara vinter sä får det gärna vara det. Inga sådana här halvmesyrer tack.

Jag provade att åka skidor ut från stadion i Bergebo och vidare på Igeltjärnsvägen. Det blev 50 meter stakning – 100 meter springa – 50 meter stakning och så vidare i cirka två kilometer. Sedan gav jag upp och sprang hela vägen tillbaka till stadion. Det lila fina snötäcke som fanns igår hade försvunnit Med hjälp från dagens töväder och någon dåre som åkt bil där. Jag fick ihop 20 minuter träning på det försöket, en bit ifrån mina planerade 2,5 h. Det var bara att bita i det sura äpplet och åka till Falun för att få ihop resten.

På Lugnet fick jag sällskap av min bror, Isak Gifting och 1200 skidungdomar. Jag fick också in 2 h 10 min, 34,2 kilometer och 10 impulser. Kände mig ganska seg och trött efter gårdagens rejäla urblåsning. Men det blev trots allt ett bra pass och fint att få åka längdskidor ändå.

Trots motgångarna i början höll jag mig vid gott mod. Kanske var jag redan så less redan innan så lite mer skit inte gjorde något. I postlådan låg det ett brev från bostadsrättsföreningen att dom judarna ska höja avgiften med 9% från 1 januari. Lägg därtill att min låsta ränta på bolånet går ut i maj och att jag tjänar mindre än en thailändsk sexarbetare så förstår man ju att jag inte kommer ha råd att bo kvar och att jag nog har större bekymmer än en misärinledning på ett träningspass. Inte lätt att vara utfattig.

Jo just ja, det blev även bålstyrka/stabilitetstyrka efteråt också.

Previous articleLöpning ute och skierg-bonk
Next articleLagom löppass

Related Articles

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

Åkt Vasaloppet idag

Hej. Då har vi betat av årets trevligaste träningspass: Vasaloppet från start till mål. Jag och Jone körde hela och den gode Ulf Nordström var...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here