Löpning ute och skierg-bonk

Ja, okej då – Det är väl ganska trevligt med snö och att vara ute med pannlampa. Det här med att jag ogillar vinter är inte bara för all jävelskap med kylan. Jag vet inte hur många gånger jag haft höga förväntningar inför fina vinterdagar med några minusgrsder, för att sedan nästa dag få dom grusade med snöblask, saltade vägar och skitigt överallt. Därför ställer jag alltid numer in mig på att det kommer vara dåligt väder och dåliga vintrar. 

Hej!

Det blev en lång dag igen med mycket blandad träning. Trött blev jag också något fruktansvärt.

Det hela började med att jag sprang ute i 65 minuter och 12,4 kilometer. Jag tog mig upp till Bergebo för att spana in eventuella skidspår:

Blev väldigt glatt överraskad över att Igeltjärnsvägen var packad. Väldigt tunt med snö såklart, men ändå packat och troligen åkbart!

Löpningen tog jag som uppvärmning och för att få lite mer tid totalt. Kändes okej.

Väl hemma igen så var det dags för stakmaskinen. Jag körde tio minuter i sub 2,00-tempo först, sedan en klassiker som jag har en del hatkärlek till: 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 minuter, med 1 minut vila. Målet är att välja ut en starttid, för att sedan öka farten med en sekund per intervall. Såhär gick det idag:

Det höll i sex och en halv intervall. Sedan tog det tvärstopp i framförallt musklerna. Ni som vet känslan när det tar tvärstopp på skierg, ni vet!

Vi kan jämföra med min rekordserie från förra året:

Trots min bonk så är jag bara 53 meter efter mitt rekord. Dagens serie var även min tredje bästa någonsin, så helt kattpiss var det ändå inte. Jag lyckades på något konstigt sätt hålla en okej fart ändå. Detta var även min första serie för året och mitt första riktigt hårda pass på skiergen. Länge velade jag innan om jag skulle starta på en sekund långsammare fart. Ändå imponerande och modigt att jag vågade den tuffare utgångshastigheten!

Allt ovan på motstånd 8. Sedan sänkte jag motståndet till 1 och avslutade min skierg-session med fem minuter ytterligare i sub 2,00-tempo.

Jag var inte klar här, som om jag inte fått nog redan.. Det blev ett kort löpbandspass också:

20 minuter rakt av med: 8 min @ 15 km/h – 5 min @ 18 km/h – 7 min @ 15 km/h. Här kände jag mig lite vingelkantig till en början, av förklarliga skäl, men jag växte in i det till slut.

Sist men inte minst körde jag mina x antal hundra gluteus-repetitioner.

Vi hörs!

Related Articles

Vlogg: #39

 Veckans vlogg är här, rykande färsk! Jag skulle bli jätteglad om ni spred och delade videon samt kanalen, om ni kommenterade, gillade videon och...

Måndagsfest på löpbandet

Tjena! Ännu en måndag där jag hade förmånen att grilla mig själv! Tänk vilket privilegium alltså. Jag har känt mig sliten på slutet med svårt att...

Lagom lång födelsedagsstak

Tjena! Idag fyller jag 39 år. Fy fan vad gammal jag blivit. Vad har jag ens åstadkommit och vad har jag ens, förutom Alfons?! Jag tränade...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe