Roligt upplägg vid skiergen

Fick hänga på knäna efter den sista intervallen. Men jag vred inte ur trasan helt. Det är ju trots allt tröskel..

Tjena!

Det andra passet för dagen blev i vanlig ordning stakmaskin. Idag med ett nytt upplägg. Jag har känt att jag inte har någon riktig fart när det går fullt blås på långloppen, det måste jag försöka åtgärda. Så dagens upplägg var 5 x 6 minuter med 1 minut vila mellan varje. På intervallerna så körde jag minut 1, 3 och 5 lugnare, samt minut 2, 4 och 6 hårdare efter följande schema:

1:a – 1,50 / 1,45

2:a – 1,51 / 1,44

3:e – 1,52 / 1,43

4:e – 1,53 / 1,42

5:e – 1,54 / 1,41

Jag lyckades hålla det glädjande nog. Svårast var nästan de lugna minuterna under de två sista intervallerna, där fick jag ofta hejda farten en aning. Jag har nog aldrig kört så långsam fart på intervaller, men de tuffa minuterna gjorde ju sitt till också, så det blev jobbigt.

Tiderna för dagen. Lyckades med konststycket att ha snabbare fart hela vägen in. Motstånd 8 (dragfaktor 122).

Före intervallerna blev det åtta minuter i sub 2,00-tempo med mina klassiska 20 snabba drag vid minut fyra och sju, motstånd 8. Efteråt sju minuter i samma fart, men på motstånd 1.

Det kändes stabilt passet igenom, även om pulsen var lite svår att få upp. Den landade på 155 i medel för hela passet och 170 i max.

Som avslutning på träningen körde jag mitt explosivitet-styrkepass. Det ska bli skönt med vilodag imorgon!

Related Articles

Drog till Falun och snurrade

Tjena! Disco-torsdag idag, vilket precis som förra torsdagen innebar en vända till Falun för att snurra runt på konstsnön. Ganska tråkigt väder idag med 0-2...

Löp ute och på band + skierg

Tjena! Idag var det inte så kul vill jag lova. Riktigt dålig känsla på intervallerna. Men vi tar det från början. Det hela började med en...

Stakmaskin – 5 x halvhårt + hårt

Hej, hej! Efter morgonens pass på bandet och sedan jobb så var det ”äntligen” dags för pass nummer två. Skierg, eller stakmaskin, vilket ni nog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe