Roligt upplägg vid skiergen

Fick hänga på knäna efter den sista intervallen. Men jag vred inte ur trasan helt. Det är ju trots allt tröskel..

Tjena!

Det andra passet för dagen blev i vanlig ordning stakmaskin. Idag med ett nytt upplägg. Jag har känt att jag inte har någon riktig fart när det går fullt blås på långloppen, det måste jag försöka åtgärda. Så dagens upplägg var 5 x 6 minuter med 1 minut vila mellan varje. På intervallerna så körde jag minut 1, 3 och 5 lugnare, samt minut 2, 4 och 6 hårdare efter följande schema:

1:a – 1,50 / 1,45

2:a – 1,51 / 1,44

3:e – 1,52 / 1,43

4:e – 1,53 / 1,42

5:e – 1,54 / 1,41

Jag lyckades hålla det glädjande nog. Svårast var nästan de lugna minuterna under de två sista intervallerna, där fick jag ofta hejda farten en aning. Jag har nog aldrig kört så långsam fart på intervaller, men de tuffa minuterna gjorde ju sitt till också, så det blev jobbigt.

Tiderna för dagen. Lyckades med konststycket att ha snabbare fart hela vägen in. Motstånd 8 (dragfaktor 122).

Före intervallerna blev det åtta minuter i sub 2,00-tempo med mina klassiska 20 snabba drag vid minut fyra och sju, motstånd 8. Efteråt sju minuter i samma fart, men på motstånd 1.

Det kändes stabilt passet igenom, även om pulsen var lite svår att få upp. Den landade på 155 i medel för hela passet och 170 i max.

Som avslutning på träningen körde jag mitt explosivitet-styrkepass. Det ska bli skönt med vilodag imorgon!

Related Articles

Träningsårets första Vasalopp – Fan vad fel jag hade!

  - Äntligen en vecka med rejäla pass och med en volym på över 20 timmar. Det är man inte bortskämd med! - Fin cykeltur med...

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here