Roligt upplägg vid skiergen

Fick hänga på knäna efter den sista intervallen. Men jag vred inte ur trasan helt. Det är ju trots allt tröskel..

Tjena!

Det andra passet för dagen blev i vanlig ordning stakmaskin. Idag med ett nytt upplägg. Jag har känt att jag inte har någon riktig fart när det går fullt blås på långloppen, det måste jag försöka åtgärda. Så dagens upplägg var 5 x 6 minuter med 1 minut vila mellan varje. På intervallerna så körde jag minut 1, 3 och 5 lugnare, samt minut 2, 4 och 6 hårdare efter följande schema:

1:a – 1,50 / 1,45

2:a – 1,51 / 1,44

3:e – 1,52 / 1,43

4:e – 1,53 / 1,42

5:e – 1,54 / 1,41

Jag lyckades hålla det glädjande nog. Svårast var nästan de lugna minuterna under de två sista intervallerna, där fick jag ofta hejda farten en aning. Jag har nog aldrig kört så långsam fart på intervaller, men de tuffa minuterna gjorde ju sitt till också, så det blev jobbigt.

Tiderna för dagen. Lyckades med konststycket att ha snabbare fart hela vägen in. Motstånd 8 (dragfaktor 122).

Före intervallerna blev det åtta minuter i sub 2,00-tempo med mina klassiska 20 snabba drag vid minut fyra och sju, motstånd 8. Efteråt sju minuter i samma fart, men på motstånd 1.

Det kändes stabilt passet igenom, även om pulsen var lite svår att få upp. Den landade på 155 i medel för hela passet och 170 i max.

Som avslutning på träningen körde jag mitt explosivitet-styrkepass. Det ska bli skönt med vilodag imorgon!

Related Articles

Hur gör man världens bästa psykgryta™?

 Här är denna veckas vlogg, rykande färsk. - Tack till er som swishade mig förra veckan för att stöda kanalen - fortsätt gärna 076 -...

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here