Orsa Grönklitt Ski Marathon 2024

Idag fick den högra individen Adam Steen överraskande nog slå stjärnan i team psyk, Jonatan Steen.

Tjena!

Idag har det tävlats i Orsa Grönklitt Ski Marathon och det slutade med en fjärdeplats för mig och en femteplats för Jonatan:

Resultat Orsa Grönklitt Ski Marathon 2024

Vi valde mellan fyra par gamla och två par nya DP sprint och vi valde de nyare gula.

På startrakan fick jag äntligen till en bra start och jag kom iväg riktigt bra. Sedan gick det lugnt i några hundra meter innan Joel Andersson stampade gasen i botten och Vebjørn Moen hakade på. Jag låg som trea jagandes med Hannes Stenström på släp. Vi kom riktigt nära ett tag, men aldrig upp i rygg tyvärr.

Jag och Hannes delade på dragjobbet och det rullade på skapligt. Vi hade fyra gubbar bakom oss och i den klungan låg min bror bland annat. Dessa herrar kom ikapp oss på slutet av varv ett med två kilometer kvar till den tuffare avslutningen med ett gäng uppförsbackar. Direkt i botten på dessa backar gick jag upp i spets och drog sönder klungan så att det blev jag och Hannes kvar.

Under varv två delade jag och Hannes på dragjobbet. Jag kände mig riktigt stark och skidorna kändes bra också. Försökte bli av med honom i de sista backarna men gick tyvärr bet. På toppen av ”isbjörnsbacken” försökte jag få honom att gå om, men även där gick jag bet och fick fortsätta i spets. I den sista utförsbacken innan upploppet gick han förbi mig och han fick cirka två meters lucka av oklar anledning, jag täppte luckan in på upploppet, kände att jag hade lite övertag först, men blev sedan ifrånsegad de sista meterna och gled i mål som fyra.

Nöjd ändå med loppet och känslan av kroppen. Det kändes betydligt bättre än förra helgen och det var glädjande!

Siffrorna från klockan:

1,53,28 timmar

42,19 kilometer

22,3 km/h snittfart

166 snittpuls

176 maxpuls

335 höjd- och fallmeter

234 watt normaliserad

 

 

Previous articleSkate i en å en halv
Next article51 kilometer stakning

Related Articles

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

Åkt Vasaloppet idag

Hej. Då har vi betat av årets trevligaste träningspass: Vasaloppet från start till mål. Jag och Jone körde hela och den gode Ulf Nordström var...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here