Plan inför femmilen

Nu har jag gjort en lite mer detaljerad träningsplan inför SM-femmilen i Åsarna den 29:e mars. Förhoppningsvis får man en plats för åka dit, men det är inte säkert nu när alla andra åkare i Falun-Borlänge åker/åkt så bra hela säsongen och vi endast har ett visst antal platser.
Jag är rädd att femmilen är en masstart vilket blir ett tråkigt lopp både för åkare och publik. Se bara på VM-femmilen som gick igår, vilket sömnpiller i 49 kilometer innan det blixtrar till inför spurten. Skulle det nu bli masstart på SM så kommer det dock inte bli lika stor klunga så pass länge, utan att jag tror att många åkare kommer att förhasta sig i början för att sedan bli totalkörda.
Jag kommer då istället sikta på att köra ett mer jämnt lopp för att ha lite kräm kvar mot slutet. Placeringsmålet får bli topp 25, vilket jag inte tycker är alltför orealistiskt. Då jag åkte min första och enda femmil för två år sedan på SM i Bruksvallarna så var det individuell start, jag åkte upp mig under andra halvan av loppet och slutade på en belåten 14:e plats (2:a i U23-klassen!).
Nu kör vi!
https://adamsteen.se/
Previous articleJag lever.
Next articleDubbelpass

Related Articles

13,2 kilometer löpning

Imorgon kommer en ny vlogg, spänn fast er! Passa på att bli medlemmar på kanalen! Jag har sprungit idag, en timme och 13,2 kilometer, vilket...

12 hårda och 28 medelhårda

Aloha! Städade av veckans tredje intervallpass idag. Stakintervaller stod på programmet och Bergebo var arenan. Jag hade som vanligt programmerat pulsklockan, så att jag bara behöver...

Tre timmar skate blev fyra

Tjena! Planen idag var tre timmar skate, men såklart blev det fyra. Jag blev glatt överraskad när psykslingan på Lugnet var utökad till dryga tre kilometer....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here