Plan inför femmilen

Nu har jag gjort en lite mer detaljerad träningsplan inför SM-femmilen i Åsarna den 29:e mars. Förhoppningsvis får man en plats för åka dit, men det är inte säkert nu när alla andra åkare i Falun-Borlänge åker/åkt så bra hela säsongen och vi endast har ett visst antal platser.
Jag är rädd att femmilen är en masstart vilket blir ett tråkigt lopp både för åkare och publik. Se bara på VM-femmilen som gick igår, vilket sömnpiller i 49 kilometer innan det blixtrar till inför spurten. Skulle det nu bli masstart på SM så kommer det dock inte bli lika stor klunga så pass länge, utan att jag tror att många åkare kommer att förhasta sig i början för att sedan bli totalkörda.
Jag kommer då istället sikta på att köra ett mer jämnt lopp för att ha lite kräm kvar mot slutet. Placeringsmålet får bli topp 25, vilket jag inte tycker är alltför orealistiskt. Då jag åkte min första och enda femmil för två år sedan på SM i Bruksvallarna så var det individuell start, jag åkte upp mig under andra halvan av loppet och slutade på en belåten 14:e plats (2:a i U23-klassen!).
Nu kör vi!
https://adamsteen.se/
Previous articleJag lever.
Next articleDubbelpass

Related Articles

En ”snabb” + en långsam – imorgon är det över

Hej! Nu är det bara timmar kvar tills livet känns över. 40 år. Jag vill inte vara så gammal. Fy fan. Vad har jag lyckats uträtta...

Löpintervaller i stormen

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar på min kanal. Har du inte råd med 29 kronor per månad så får du vänta...

Staken runt Runn och Vikasjön

Tjena! Veckans bedrövligt låga sömnmängd gjorde sig rejält påmind idag. Jag struntade i att ställa något larm, sedan sov jag och som jag sov. Skäms...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here