Psykpass™

Det behövs nog ingen förklarande text till bilderna ovan vad gäller vädret.

Jag verkar inte få slut på dumma idéer, speciellt inte om de är kopplade till någon form av fysiskt självplågeri. Timmar tänkte jag försöka få in denna vecka och då verkar det inte spela någon roll om omvärldsfaktorerna inte riktigt vill spela på lag.

Dagens dåraktigheter började med 2 h 15 minuter stakning på swenor 4. På den tiden hann jag med att avverka hisnande 18,6 kilometer, vilket ger en snitthastighet om 8,3 km/h. Det borde vara mitt långsammaste rullskidpass någonsin. Stundtals frös hjulen ihop så jag blev tvungen att ”spark-diagonala” loss dom.. Ni hör ju själva.

Frös om händerna gjorde jag något fruktansvärt också. Kunde inte stanna en enda gång för att dricka ens, dels med tanke på att jag frös om händerna, men också för rädsla att bli kvar där då hjulen tog tvärstopp bara av att jag lyfte skidan från marken vid exempelvis kurvtagningar. Kul!

Tyvärr nöjde jag mig inte med att åka rullskidor. Jag snörade på mig mina Hoka Speedgoat 5 GTX Ice och drog ut på en timme jogg. Med mina dubbade skor var det betydligt lättare att ta mig fram. Dock yrde det stundtals så mycket snö att jag knappt såg handen framför mig! Här hann jag i alla fall 10,9 kilometer.

Som avslutning på denna psykdag blev det snabbstyrka.

Imorgon väntar vilodag, men det kommer väl krävas en kraftansträngning av guds nåde för att bara kunna ta sig till jobbet cyklande i den snart tre decimeter tjocka och blöta nysnön. Under de dryga tre timmar jag var ute och njöt av vädret såg jag inte en plogbil en enda gång. Här är man på tårna i arbetarstaden!

Låt se vad vi bjuds på för väder på onsdag när jag ska återuppta träningen igen. Har inga skidor eller någon utrustning redo för att åka på snö än heller..

Related Articles

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here