Punktformsinlägg

Favoriterna
Tjena.
Här kommer lite punkter som jag tänkt blogga om de senaste dagarna:
1. Johannes Andersson har uppmärksammat kampen mot ALS vilket jag tycker är väldigt fint gjort av honom. Han har under gårdagen sprungit Växjö marathon, tillsammans med en kompis som drabbats av denna hemska sjukdom. Ni hittar all information om hans fina gest på ALS stoppar inte oss.
2. Jag som är intresserad av sparande och aktier har följt ”Miljonär innan 30” en tid. Han gav mig bland annat hans väldigt uppmärksammade bok ”Miljonär innan 30 och pensionär innan 40” för en tid sedan, väldigt bra bok måste jag säga! För någon vecka sedan så kontaktade han mig och undrade om jag visste någon som satsade på skidor, som inte jobbade med ett ”vanligt jobb” och som inte riktigt var i den yppersta världseliten som han kunde intervjua. Jag tipsade honom om Simon Andersson och intervjun släpptes i fredags, där är bland annat jag omnämnd, stort. Ni hittar intervjun här.
3. När vi är inne på bloggar så läste jag på Viktor Brännmarks blogg i veckan, där tipsade han om Anders Södergrens gamla blogg, där fanns det en rad matnyttigt, bland annat om den beryktade ”helvetesuken” som dom inspirerade av Thomas Alsgaard körde. Sjuka träningsveckor måste jag säga!
4. Vet inte varför jag kom att tänka på detta men jag satt och dagdrömde en dag här i veckan och kom in på att jag aldrig vill bli tjock. Jag tänkte att jag aldrig skulle acceptera mig själv då och hur skulle jag kunna tipsa någon om denne ville komma i bättre form? 
Jag skulle börja med kosten, dra ner på socker framförallt och så kolhydrater förstås (detta är ju inte tips till personer som vill bli elitidrottare, eller redan tränar hårt). Försöka äta mycket fett och protein. Typ ägg, omeletter och liknande. Jag är helt övertygad om att kosten är den viktigaste delen, även om noll aktivitet/träning till typ 30 min per dag gör stor skillnad. 
Sedan så skulle jag vilja att man lärde sig basövningar på gymet, typ marklyft, knäböj, chins och bänkpress och lärde sig lyfta ganska tungt. Exempelvis 5 x 5. Jag skulle även tipsa om att köra TRX-band för att stärka upp bålen. 
Det sista tipset skulle vara att försöka bättra på konditionen, exempelvis med intervaller i löpning eller SkiErg i varierande form, kanske 4 x 4 minuter, eller 3 x 6 x 40″-20″. 
Jag tror att tunga lyft och tuffa intervaller är det bästa för att komma i form. Men det gäller såklart att komma upp i en hyfsad nivå genom lugn träning innan man kommer dit. 
Nu minns jag varför jag kom att tänka på punkten ovan, jag satt och tänkte på när jag var yngre och längtade tills dagen jag skulle lägga av. Då var nämligen min tanke att jag efter den dagen aldrig mer skulle träna, tur att jag har reviderat den tanken en aning..

5. Det har varit väldigt dålig respons kring mitt ”Sponsra Adam Steens skidsatsning”-inlägg. Trist, hur ska jag då få det att gå ihop? Swish är dock öppet hela tiden på: 076-1664997.

https://adamsteen.se/
Previous articleBra tider i Romme!
Next articlePangat på @ the gym!

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here