Sista intervallpasset innan Vasaloppet

Hallå där!

Det har varit lite lätt händelserikt här. Igår var jag hemma med Alfons på vilodagen, vi skulle cykla till IKEA för att köpa en krukväxt, halvvägs dit såg vi en man som ramlat på cykel som vi hjälpte. Det kom ytterligare folk dit och även en ambulans, men allt verkar ha gått bra. Det hann dock bli mörkt innan vi blev klara där för vidare färd mot möbelvaruhuset, när jag skulle slå på mina cykellampor upptäckte jag att dom var spårlöst försvunna. Så någon idiot har stulit mina, men jag vet inte var eller när. Inte tänkt på det och ej heller behövt använda dom på länge. Vi fick åka förbi XXL på hemvägen för att inhandla ett helt okej lampset för endast 110 kronor, så svedan var inte alltför stor ens för mig.

Imorse när jag skulle lämna Alfons så var det avspärrat på vägen jag brukar åka, fullt med polisbilar och andra utryckningsfordon i Tjärna ängar. Inget nytt det kanske. Denna gång hade någon sprängt entrén till gamla Hemköp, något som ska ha skett inatt. Sjuka scener.

Tränat har jag gjort också.

Passet började med fem minuter väldigt lätt skierg för att bli varm inför ett kort styrkepass som jag idag började med:

Chins: 6 st @ 10 kg + 2 x 3 @ 20 kg

Dips: 8 st @ 10 kg + 2 x 6 @ 20 kg

Tricepscurl likt stakning: 3 x 10 @ 20 kg

Bänkpress med kettlebell: 3 x 6/arm @ 20 kg

Inte alltför tuff styrka, men ändå en fin aktivering av musklerna inför skidpasset.

Jag värmde upp i 20 minuter och betade därefter av följande intervaller:

6 x 5 minuter (1,5 minuter vila)

5 x 60”-60”

Jag höll mig längst uppe på Igeltjärnsvägen där det var en aning mer lättfört och dessutom lagom böljande terräng. Lyckades snitta 21,8 km/h över alla intervaller. Pulsen var hög och fin med en maxnotering på 183.

Passet avslutades med 20 lugna minuter och landade med det på 90 minuter, samt 24,8 kilometer.

Det sista i träningsvärk blev en liten del av mina gluteusövningar också.

Fin träningsdag!

Previous articleKort och lätt stakpass
Next article60 minuter skate

Related Articles

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

Åkt Vasaloppet idag

Hej. Då har vi betat av årets trevligaste träningspass: Vasaloppet från start till mål. Jag och Jone körde hela och den gode Ulf Nordström var...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here