Sista intervallpasset innan Vasaloppet

Hallå där!

Det har varit lite lätt händelserikt här. Igår var jag hemma med Alfons på vilodagen, vi skulle cykla till IKEA för att köpa en krukväxt, halvvägs dit såg vi en man som ramlat på cykel som vi hjälpte. Det kom ytterligare folk dit och även en ambulans, men allt verkar ha gått bra. Det hann dock bli mörkt innan vi blev klara där för vidare färd mot möbelvaruhuset, när jag skulle slå på mina cykellampor upptäckte jag att dom var spårlöst försvunna. Så någon idiot har stulit mina, men jag vet inte var eller när. Inte tänkt på det och ej heller behövt använda dom på länge. Vi fick åka förbi XXL på hemvägen för att inhandla ett helt okej lampset för endast 110 kronor, så svedan var inte alltför stor ens för mig.

Imorse när jag skulle lämna Alfons så var det avspärrat på vägen jag brukar åka, fullt med polisbilar och andra utryckningsfordon i Tjärna ängar. Inget nytt det kanske. Denna gång hade någon sprängt entrén till gamla Hemköp, något som ska ha skett inatt. Sjuka scener.

Tränat har jag gjort också.

Passet började med fem minuter väldigt lätt skierg för att bli varm inför ett kort styrkepass som jag idag började med:

Chins: 6 st @ 10 kg + 2 x 3 @ 20 kg

Dips: 8 st @ 10 kg + 2 x 6 @ 20 kg

Tricepscurl likt stakning: 3 x 10 @ 20 kg

Bänkpress med kettlebell: 3 x 6/arm @ 20 kg

Inte alltför tuff styrka, men ändå en fin aktivering av musklerna inför skidpasset.

Jag värmde upp i 20 minuter och betade därefter av följande intervaller:

6 x 5 minuter (1,5 minuter vila)

5 x 60”-60”

Jag höll mig längst uppe på Igeltjärnsvägen där det var en aning mer lättfört och dessutom lagom böljande terräng. Lyckades snitta 21,8 km/h över alla intervaller. Pulsen var hög och fin med en maxnotering på 183.

Passet avslutades med 20 lugna minuter och landade med det på 90 minuter, samt 24,8 kilometer.

Det sista i träningsvärk blev en liten del av mina gluteusövningar också.

Fin träningsdag!

Previous articleKort och lätt stakpass
Next article60 minuter skate

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here