Sista löpbandsdödspasset på ett tag! Typ 5 x 10 min och knäont

Med knäet som insats så klarade jag mig med nöd och näppe igenom passet. Från och till under dagen har det gjort sjukt ont i knäet. På ett svårdefinierat ställe, typ mitt på/något åt höger på den vänstra knäskålen. På en punkt där så gör det ont som på ett blåmärke, men ibland i trappor utför eller om benet svänger lite i sidled så kan det hugga till som en kniv. Jag har märkt att om jag stretchar framsida lår rejält hårt så släpper det onda i knäet ett tag. Jag har googlat som en besatt men inte hittat något liknande min smärta, för det är inte problem med gåsfoten eller hopparknä. Det måste i alla fall vara någon form av överansträngning på grund av mycket löpning den senaste tiden. Problemet borde sitta i ett muskelfäste till framsida lår, eller kan det vara menisken? Eller något ledband? När jag springer uppför så känns det inte, men när jag springer lite fortare, mer på platten/utför och får mer hälkick i steget så gör det ont där fram på knäskålen. Nåväl, nu har jag bara ett löppass kvar innan Lidingöloppet och det är på lördag, då ska jag försöka smygspringa med endast lite hälkick i skogen, sedan blir det enbart stakning fram till loppet. Jag tror att jag kan hålla skadan i shack fram till tävlingen. Sedan spelar det ingen roll längre, då kan jag ju vila ett halvår minst från löpningen om det skulle behövas, så då borde problemet gå över av sig självt. 
Dagens träningspass blev en lite lugnare löpning till och från gymet (4,35 min/km dit och 4,48 min/km hem). Det var för att spara på knäet, jag sprang också i mina Hoka Napali, kingsko! Följande körde jag på löpbandet, inklusive puls-siffror:
– 10 minuter @ 15% och 9,5 km/h, 167 snittpuls, 179 maxpuls
2,30 min vila
– 10 minuter @ 10% och 11,3 km/h, 173 snittpuls, 183 maxpuls
2,30 min vila
– 10 minuter @ 5% och 15,3 km/h, 180 snittpuls, 190 maxpuls
2,30 min vila
– 6,40 minuter @ 0,5% och 18,3 km/h, 179 snittpuls, 190 maxpuls
1,30 min vila
– 3,20 minuter @ 0,5% och 18,3 km/h, 176 snittpuls, 186 maxpuls
2,30 min vila
– 10 minuter 40″-20″ @ 1,5% och 19,3 km/h (maxfart på bandet), 174 snittpuls, 185 maxpuls
Som ni kan se så avbröt jag den fjärde tiominutaren efter 2/3 av tiden, jag orkade helt enkelt inte och fick avbryta den i förtid. Trist och jag ser det som ett kapitalt misslyckande. Men den tredje tiominutaren slet för mycket, även de andra innan, jämför jag med senaste gången på bandet exempelvis så delade jag ju upp alla intervallerna på 6 + 4 minuter, dessutom så körde jag 0,1 km/h snabbare på alla, förutom den första som gick 0,5 km/h snabbare, så jag körde ändå tuffare idag, vilket egentligen borde göra mig nöjd, jag ska försöka övertyga mig om att det var bra! Kanske är jag lite trött sedan söndagens Träflasklöpet också, så det var nog inte så dåligt idag ändå. Jag tycker det funkar bra med intervaller omkring 4-6 minuter ungefär på bandet, när jag kör sådana som idag på tio minuter så är det väldigt jobbigt mentalt när dom blir så långa, så det var bra att träna på det också. Jag fick till fina pulsnivåer och ett riktigt bra pass, totalt blev det hela 34 minuter i röd zon, mycket effektivt och bra! Snittpulsen på den timmen som jag var inne i gymet landade på 169 slag! Kommer om mitt knä håller köra lite pass på bandet för att få bra träning för hjärta och lungor, kanske får köra väldigt brant och ”sakta”!
Nu ska jag stretcha lite, för att försöka hålla mitt knä levande, håll tummarna! 
https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here