Stakintervaller: 6×6´+ 20×10″-20″

Tjo!

Har avverkat ett rätt stabilt och bra stakintervallpass idag. De flesta av mina intervallpass brukar jag köra på mestadels platt mark bortåt Lindan och Hjärpbo, det för att kunna hitta träffen och få en bra fart på slätan. Det är mest i sådan terräng som de långlopp jag tävlar i går. Sedan så är ju löppassen mer pulsdrivande och ger mer för syreupptaget. Men jag kör ju också en del stakintervaller i Skräddarbacken, som är mer kuperat. Idag var det som vanligt svårt till en början att komma upp högt i puls, tycker generellt att det är svårt efter en hel dag på jobbet och sedan ska jag försöka ladda om mentalt och gasa på. Det funkar dock rätt bra ändå, hastigheten och intensiteten är ju där den ska. Mot slutet av intervallerna blev det lite mer backar upp i Skräddarbacken och då gick i alla fall pulsen upp i okej nivåer.
Jag värmde upp i cirka 15 minuter, sedan gasade jag på med dagens intervaller, för dagen åkte jag på mina Elpex med fyror bak och treor fram. Det är faktiskt så att jag håller ungefär samma hastighet på dessa som jag gjorde på fjolåret med treor bak och fyror fram, det trots att dessa går en aning tyngre. Såhär såg det ut idag:
6 x 6 minuter, 1,5 minuts vila mellan varje + 10 minuter 10″-20″:
Första: 2,21 kilometer, 15 höjdmeter, 15 fallmeter, 153 snittpuls, 160 maxpuls, 22,1 km/h snittfart

Andra (6,30 min): 2,36 kilometer, 15 höjdmeter, 20 fallmeter, 165 snittpuls, 171 maxpuls, 23,6 km/h snittfart

Tredje: 2,34 kilometer, 5 höjdmeter, 15 fallmeter, 161 snittpuls, 168 maxpuls, 23,3 km/h snittfart

Fjärde: 2,23 kilometer, 25 höjdmeter, 0 fallmeter, 165 snittpuls, 169 maxpuls, 22,3 km/h snittfart

Femte: 2,14 kilometer, 30 höjdmeter, 10 fallmeter, 165 snittpuls, 174 maxpuls, 21,3 km/h snittfart

Sjätte: 2,00 kilometer, 35 höjdmeter, 10 fallmeter, 169 snittpuls, 176 maxpuls, 20,0 km/h snittfart

10″-20″: 171 snittpuls, 178 maxpuls
Jag har slipat mina stavspetsar inför de senaste passen nu och jäklar vilken skillnad det blev. Jag tror jag har lärt mig tricket nu och det ger en mycket bättre känsla, samt bättre grepp. Skönt som bara den!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Inredningsdetaljer

Hej kära bloggvänner. Jag har aldrig riktigt brytt mig om inredning, inredningsdetaljer eller liknande. Har tidigare mest bara tagit det som funnits till hands, antingen...

Slitsamt på bandet

Hejsan! Ny vecka igen, vad hände med helgen?! Jobbig dag mentalt idag med mycket funderingar och tankar kring livet, ekonomi och så vidare. Fick lönespecifikationen...

Kort skatepass

Hej på er! Det blev en högst spontan partykväll igår i Falun, vilket var trevligt. Därav blev dagens pass lite kortare än tänkt, men vad...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe