Stakintervaller i kylan

Dubbla handskar och pjäxöverdrag. Närmast standard nu när det verkar dragit in någon form av ny istid över oss arma själar som bor i detta pissland rent vädermässigt, eller ja, på de flesta sätt egentligen.

Efter många om och men kom jag även idag ut på ett träningspass. Stakintervaller uppe i Bergebo stod på programmet. Jag möttes av pistmaskinen som just tagit ett varv runt konstsnöspåret när jag kom dit. Riktigt bra klass på spåren hittills i år!

Uppvärmningen varade i 45 minuter och därefter körde jag följande intervaller:

– 5 minuter tröskel (2 min vila)

– 5 x 3 minuter (2 min vila)

– 5 x 2 minuter (1,5 min vila)

– 10 x 60”-60”

– 5 min tröskel

Jag lyckades snitta 21,2 kilometer i den kärva nysnön, det får vara godkänt. Till skillnad mot tidigare år när jag kört liknande intervaller då jag brukade köra max för att bli så stum som möjligt körde jag idag på någon procent under max. Istället fokuserade jag på att hitta en bra träff i stakningen och på att försöka åka snabbt. Kändes ändå helt okej, men det är svårt att säga när jag åker där i min ensamhet, om det var brukbart eller ej.

Passet landade på 2,5 timmar och 39,4 kilometer. Efteråt svepte jag av ett kettlebell-pass:

Previous articleLöpning | Maxstyrka | Skate
Next articleEn 60:a skate

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here