Stakintervaller i kylan

Dubbla handskar och pjäxöverdrag. Närmast standard nu när det verkar dragit in någon form av ny istid över oss arma själar som bor i detta pissland rent vädermässigt, eller ja, på de flesta sätt egentligen.

Efter många om och men kom jag även idag ut på ett träningspass. Stakintervaller uppe i Bergebo stod på programmet. Jag möttes av pistmaskinen som just tagit ett varv runt konstsnöspåret när jag kom dit. Riktigt bra klass på spåren hittills i år!

Uppvärmningen varade i 45 minuter och därefter körde jag följande intervaller:

– 5 minuter tröskel (2 min vila)

– 5 x 3 minuter (2 min vila)

– 5 x 2 minuter (1,5 min vila)

– 10 x 60”-60”

– 5 min tröskel

Jag lyckades snitta 21,2 kilometer i den kärva nysnön, det får vara godkänt. Till skillnad mot tidigare år när jag kört liknande intervaller då jag brukade köra max för att bli så stum som möjligt körde jag idag på någon procent under max. Istället fokuserade jag på att hitta en bra träff i stakningen och på att försöka åka snabbt. Kändes ändå helt okej, men det är svårt att säga när jag åker där i min ensamhet, om det var brukbart eller ej.

Passet landade på 2,5 timmar och 39,4 kilometer. Efteråt svepte jag av ett kettlebell-pass:

Previous articleLöpning | Maxstyrka | Skate
Next articleEn 60:a skate

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here