Stakintervaller med vägg på slutet

Tjena!

Årets andra stakintervallpass på rullskidor i hamn och även detta på Elpex IV. Undra om det är ovanan generellt att köra intervaller på rullskidor, att jag kört hyfsat tuff styrka eller att det är just fyrorna som gör att jag på båda dessa intervallpass nästan väggat, eller väggat på slutet?! Något är det i alla fall! Men jag gillar det och jag tror det är bra med en annan typ av belastning än de föregående två åren där jag endast körde intervaller på treor. Dock har jag inte fått upp pulsen speciellt högt under dessa pass, men det löser jag på balkongen och troligen även med mer muskelär vana.

Idag blev det följande intervaller:

– 10 minuter

– 10 x 45” – 15”

– 10 minuter

– 10 x 40” – 20”

– 10 minuter

– 13 x 30” – 15”

(2,5 minuter vila mellan blocken)

Själva intervallerna kändes överlag helt okej. Förutom att mellan tredje och fjärde blocket i vilan så kände jag att något högg till i ryggen, närmast liknande ryggskott, det kändes rejält stundtals, men gick över efter de sista intervallerna. Hoppas att det inte blir värre än så.. I övrigt så blev jag mest trött i musklerna, men flåsade inte så mycket. Dock blev det rejält slut på energi under nedvarvningen, så pass slut att jag blev tvungen att stanna för att ta en gel med halvtimmen kvar. Skön känsla ändå att vingla hemöver längs cykelbanorna.

Hela passet slutade på 2 h 45 min och 49,2 kilometer. Efteråt fyllde jag på med energi och körde sedan min lilla variant av maxstyrka.

Related Articles

Hur tränar man i en PSYKPERIOD™?!

Herre min skapare vilken galen vecka! - Träning med sällskap - Första stavbrottet på flera år - Träning i alla typer av väder och fören - Sliten och...

Måndagslunk i 4,03-tempo, vurpa och 34h på 9 dagar

Tjena! Medlemmar kan redan nu se den senaste vloggen, bli det du också, eller vänta tills imorgon klockan 16:30! Nu har jag gjort det sista träningspasset...

Sista skidpasset?!

Åh helvete vilken vecka det varit, men nu ser jag ljuset! Dagens träning började med TRX-styrka. Sedan gav jag mig av till Bergebo för att...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here