Stakintervaller med vägg på slutet

Tjena!

Årets andra stakintervallpass på rullskidor i hamn och även detta på Elpex IV. Undra om det är ovanan generellt att köra intervaller på rullskidor, att jag kört hyfsat tuff styrka eller att det är just fyrorna som gör att jag på båda dessa intervallpass nästan väggat, eller väggat på slutet?! Något är det i alla fall! Men jag gillar det och jag tror det är bra med en annan typ av belastning än de föregående två åren där jag endast körde intervaller på treor. Dock har jag inte fått upp pulsen speciellt högt under dessa pass, men det löser jag på balkongen och troligen även med mer muskelär vana.

Idag blev det följande intervaller:

– 10 minuter

– 10 x 45” – 15”

– 10 minuter

– 10 x 40” – 20”

– 10 minuter

– 13 x 30” – 15”

(2,5 minuter vila mellan blocken)

Själva intervallerna kändes överlag helt okej. Förutom att mellan tredje och fjärde blocket i vilan så kände jag att något högg till i ryggen, närmast liknande ryggskott, det kändes rejält stundtals, men gick över efter de sista intervallerna. Hoppas att det inte blir värre än så.. I övrigt så blev jag mest trött i musklerna, men flåsade inte så mycket. Dock blev det rejält slut på energi under nedvarvningen, så pass slut att jag blev tvungen att stanna för att ta en gel med halvtimmen kvar. Skön känsla ändå att vingla hemöver längs cykelbanorna.

Hela passet slutade på 2 h 45 min och 49,2 kilometer. Efteråt fyllde jag på med energi och körde sedan min lilla variant av maxstyrka.

Related Articles

Vlogg: #39

 Veckans vlogg är här, rykande färsk! Jag skulle bli jätteglad om ni spred och delade videon samt kanalen, om ni kommenterade, gillade videon och...

Måndagsfest på löpbandet

Tjena! Ännu en måndag där jag hade förmånen att grilla mig själv! Tänk vilket privilegium alltså. Jag har känt mig sliten på slutet med svårt att...

Lagom lång födelsedagsstak

Tjena! Idag fyller jag 39 år. Fy fan vad gammal jag blivit. Vad har jag ens åstadkommit och vad har jag ens, förutom Alfons?! Jag tränade...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe