Stakintervaller som hade kunnat sluta illa

Klädseln ovan blev för kall, så jag fick vända hem efter tio minuter och sätta på mig en reflexväst också

Hej.

Vi börjar med några punkter:

– Såg ni vloggen som kom ut igår och mitt blogginlägg?!

– Vad är det för fel på folk som inte bländar av när man möts?!? Nog bländar väl du av helljuset när du möter en person med pannlampa, oavsett om den befinner sig på en cykelbana eller på samma väg som dig? 8-10 stycken på varje pass vägrar att blända av och jag kan inte fatta varför. Blir irriterad varenda gång och lyser rakt in i kupén hela vägen tills vi mött varandra.

– Under den första intervallen idag, efter att ha tagit mig uppför Brusalabacken, vidare förbi både den lätta nedförsbacken och uppförsbacken därefter så väntar en lite rejälare utförsbacke ned mot Smedsbo för er med lokalkännedom. Detta är alltså längs den klassiska cykelbanan. Här kommer jag med fullt påställ utför, jag har även tagit extra fart över krönet och just ställt mig i fartställning. Då ser jag helt plötsligt en tjej som går mitt i cykelbanan med en häst på vardera sida om sig. Hästarna blir livrädda, tjejen vägrar flytta sig, jag måste resa mig upp, tok-ploga och kasta mig ut i periferin för att undvika en krock, samt vurpa. Med nöd och näppe klarar jag mig från en krasch. Hon säger ingenting (inte vad jag hör iaf), jag säger heller ingenting, utan kollar bara så att alla verkar okej (under min parering och inbromsning så hinner jag även pausa klockan) startar klockan igen och kör klart intervallen. Några svettiga sekunder där…

Det blev riktigt kyligt under passet idag och jag frös en del om fingrarna. Men annars så gick det helt okej, kroppen kändes hyfsad. De intervaller jag idag körde var exakt samma som i fredags, alltså:

– 6 x 6 minuter (2 minuter vila)

– 6 x 3 minuter (1 minut vila)

– 6 x 30” – 30”

Två minuter vila mellan blocken. I vilan idag och egentligen på alla pass utomhus på rullskidor eller skidor så åker jag alltid sakta framåt.

Kylan till trots så lyckades jag med en heroisk upphämtning på treminutersintervallerna att komma ikapp och förbi mitt ”psykmål” med 24 i snitt på mina Elpex III, dagens ”resultat” blev 24,2. Jag håller koll efter varje intervall hur mycket jag ligger före eller efter, sjukt, jag vet. Maxpulsen för dagen blev 177.

Passet landade på 2 h 50 min och 52,9 kilometer. Avslutningsvis körde jag även mina gluteus-övningar inne i värmen.

Vi hörs!

Related Articles

Hur gör man världens bästa psykgryta™?

 Här är denna veckas vlogg, rykande färsk. - Tack till er som swishade mig förra veckan för att stöda kanalen - fortsätt gärna 076 -...

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here