Tog ett varv runt Runn

Regn, tungfört och lätt motvind hela passet. Som gjort för succé!

Ja mina vänner, i och med detta träningspass har jag under 2022 tränat 526 timmar och 45 minuter. Men som vi alla vet så börjar ju träningsåret måndag vecka 17 och därifrån har jag tränat 383 timmar och 20 minuter. Inte så många timmar tränade på årets första 16 veckor alltså, men det är ju både säsong, samt att jag hade en del sjukdomar efter Vasaloppet som stoppade min aldrig sinande jakt på de eftertraktade timmarna.

Då jag slog upp mina blå idag kring klockan 09 och blickade ut genom fönstret så släcktes den lilla livsgnistan jag hade för dagen. Regn. Idag igen. Visserligen pekade prognosen på just regn, men hoppet är ju det sista som överger en.

Det tog ett antal timmar idag igen för att få mig redo att staka de planerade timmarna. Ångest och dessutom har jag så sjukt svårt att komma igång med saker, eller komma iväg hemifrån. Både ut på träning, iväg till jobbet, eller egentligen vad som helst. Jag är oerhört trött, speciellt mentalt, orkar helt enkelt inte ta mig för det jag ska göra. Så allt tar en rejält lång tid, betydligt längre än vad det hade gjort om jag hade varit lite mer på tårna.

För att inte kunna ångra mig och vända hemåt så ville jag ta en längre runda. Jag hade planerat denna rutt, som sedan blev slutresultatet:

Ett varv runt Runn + Vikasjön

Jag drog iväg på genomblöta asfaltsvägar på mina Swenor 4. Det kändes ganska bra till en början, även om det rullade tungt. Humöret var även det ganska bra.

Kilometerna rullade på, även om jag låg en bit efter i tid på mina riktmärken som jag minns från torrare dagar. Mellan Torsång och Vika svänger jag av vänster mot Rankhyttan för att runda Vikasjön. Här har dom lagat vägen under sensommaren. När jag noterar den nylagda och helt galet grova asfalten är min första impuls att fortsätta rakt fram mot Vika istället, men jag hejdar impulser, tar tjuren vid hornen och åker de fem kilometerna mot Strand på den mest tungrullade asfalt jag någonsin åkt på. Det var nästan som att åka på makadam.

Rutten fortsätter mot Falun och hur jag än åkt under dagen så har jag haft en lätt motvind. Tröttheten och irritationen börjar smyga sig på vid cirka tre timmar omkring Falun. Jag stannar för att byta ut poddar mot musik i öronen, vilket får upp humöret en aning.

Under den sista timmen, längs riksväg 293 så lägger jag in tio stycken impulser på 15 stavtag vardera. Rullar sen in vid hemmet efter 4 h 05 minuter och 71,3 kilometer. Dagens träning avslutas med TRX-styrka.

Återigen en rätt bra träningsvecka som med två vilodagar ändå landade på 14 h 35 minuter och 220 kilometer. På tre stycken löppass fick jag in fina fem timmar och 63,6 kilometer. Kul att löpningen börjar vakna till liv!

Related Articles

Hur gör man världens bästa psykgryta™?

 Här är denna veckas vlogg, rykande färsk. - Tack till er som swishade mig förra veckan för att stöda kanalen - fortsätt gärna 076 -...

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here