Tre timmar skate blev fyra

Fin dag med solsken och således efterföljande solnedgång!

Foton: Martin Eriksson

Tjena!

Planen idag var tre timmar skate, men såklart blev det fyra.

Jag blev glatt överraskad när psykslingan på Lugnet var utökad till dryga tre kilometer. Till en början fick jag sällskap av den gode Martin Eriksson i cirka 45 minuter. Sedan väntade 15-20 minuter i ensam majestät, för att resten av passet ha sällskap av min bror Jonatan Steen, han hälsar att ni ska följa honom på Strava.

Tiden och kilometerna rullade på rätt skapligt. Efter 2,5 timme ungefär började jag känna mig hungrig, men jag var ju strax klar.. Jo visst, när vi varvade efter mina tre timmar åkta råkade jag säga att ”jag har betydligt mer att ge”, så det var bara att fortsätta snurra. Konstigt nog vände känslan och jag blev piggare igen mot slutet!

Det blåste fruktansvärt mycket idag och var 7-8 grader kallt. Själva motvinden var inte det jobbiga, utan snarare kylan. Tack och lov hade jag värmestrumpor, vilket räddade fötterna. Efter cirka två timmar var jag tvungen att under mina dubbla handskar sätta på mig mina kära plasthandskar, vilket gjorde att sista timmen var behaglig även för händerna. Utan dessa hade det nog blivit betydligt kämpigare.

Klockan stannade på fyra timmar, 61,7 kilometer och 1420 höjdmeter. Efteråt körde jag en liten del från tre av mins styrkepass: kettlebell, TRX och bålstabilitet.

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here