Syrafest på stakmaskinen

Tjocksmock

Tjena!

Usch, gruvat mig inför passet hela dagen. 10 x 500 meter på stakmaskinen är ett riktigt hatpass, så kort, men ändå så sjukt jobbigt. Senast jag körde, för två veckor sedan, så lyckades jag klara målet om sub 1,40 på 5/10 intervaller. Idag blev utfallet såhär:

7/10, det går åt rätt håll

Det känns verkligen som att det är sådana här typer av pass jag behöver för att få fart i min gamla och trötta kropp. Men det är ju så lockande med timmar också..

Innan intervallerna körde jag 15 minuter i ett svep, fördelat på:

– 10 minuter i sub 2,00-tempo. 20 snabba drag i sub 1,40-tempo vid minut fyra och åtta.

– 3 minuter tröskel @ 1,49,2 min/500m

– 2 minuter i sub 2,00-tempo

Uppvärmning och intervaller på motstånd 8.

Nedvarvningen blev åtta minuter i sub 2,00-tempo på motstånd 1.

Enligt min pulsklocka fick jag till ett anaerobiskt pass, vilket inte sker så ofta. Jag maxade pulsen på stabila 182 slag per minut. Pulsen blir successivt högre fram till den intervallen där jag spränger mig, därefter blir jag för sur i musklerna för att kunna pressa mig mer. Lyckades ändå hålla ihop det hyfsat även på de tre sista.

Related Articles

Cykel med watt + styrka + stakning

Tjena! Jag har fått en ”liten dum idé” om att träna 100 timmar i juli. Förra året nådde jag 95. Med dagens pass är jag...

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here