Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena!

Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe i Bergebo! Hatten av för spårpersonalen som gör ett fantastiskt jobb! Då får man kanske ta ett det går lite tungt i några dagar och att det just nu är lite kortare spår.

Jag körde veckans tredje stakintervall-pass idag, precis som rubriken skvallrar om. Jag var fullmunderad idag för att inte behöva frysa: Tjocka tumvantar med två par tunnare under, värmestrumpor och pjäxöverdrag, rånarluva och tjock jacka. Fan att kylan aldrig ger med sig. Det här vädret som sagt. Det kan liksom aldrig vara lagom. Nej, det ska överdrivas något fruktansvärt jämt. Sol och värme tack, det enda jag önskar mig.

Intervallerna jag körde idag blev följande:

  • 7’ tröskel
  • 2 x 4-3-2-1’ (2-1,75-1,5-1,25’ vila)
  • 10 x 30” – 30”
  • 10 x 10” – 20”
  • 8’ tröskel

(3’ vila mellan blocken)

Jag lade upp det precis som i fredags med att jag körde hårt på de kortare intervallerna, men att jag sparade någon liten procent för att inte surna ihop i musklerna. Istället försökte jag fokusera på bra teknik och hög fart. Känslan var ändå helt okej, men ja, det är ju svårt att säga. Snittfarten över alla intervaller blev 20,6 km/h, men som sagt gick det ofantligt tungt.

Passet slutade på 2,5 timmar och 37,2 kilometer. Jag har också kört explostyrka hemma. Vilket gav mig 15 h 50 min och 228 kilometer denna vecka. Träningsårets 8:e av 13 träningsperioder avslutades också idag och den landade på 56 h 55 min. Jag är nu uppe i 523 träningstimmar på 32 veckor, alltså drygt 16 timmar i snitt per vecka.

Previous articleEn 60:a skate
Next article13 kilometer löpning

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here