Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena!

Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe i Bergebo! Hatten av för spårpersonalen som gör ett fantastiskt jobb! Då får man kanske ta ett det går lite tungt i några dagar och att det just nu är lite kortare spår.

Jag körde veckans tredje stakintervall-pass idag, precis som rubriken skvallrar om. Jag var fullmunderad idag för att inte behöva frysa: Tjocka tumvantar med två par tunnare under, värmestrumpor och pjäxöverdrag, rånarluva och tjock jacka. Fan att kylan aldrig ger med sig. Det här vädret som sagt. Det kan liksom aldrig vara lagom. Nej, det ska överdrivas något fruktansvärt jämt. Sol och värme tack, det enda jag önskar mig.

Intervallerna jag körde idag blev följande:

  • 7’ tröskel
  • 2 x 4-3-2-1’ (2-1,75-1,5-1,25’ vila)
  • 10 x 30” – 30”
  • 10 x 10” – 20”
  • 8’ tröskel

(3’ vila mellan blocken)

Jag lade upp det precis som i fredags med att jag körde hårt på de kortare intervallerna, men att jag sparade någon liten procent för att inte surna ihop i musklerna. Istället försökte jag fokusera på bra teknik och hög fart. Känslan var ändå helt okej, men ja, det är ju svårt att säga. Snittfarten över alla intervaller blev 20,6 km/h, men som sagt gick det ofantligt tungt.

Passet slutade på 2,5 timmar och 37,2 kilometer. Jag har också kört explostyrka hemma. Vilket gav mig 15 h 50 min och 228 kilometer denna vecka. Träningsårets 8:e av 13 träningsperioder avslutades också idag och den landade på 56 h 55 min. Jag är nu uppe i 523 träningstimmar på 32 veckor, alltså drygt 16 timmar i snitt per vecka.

Previous articleEn 60:a skate
Next article13 kilometer löpning

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here