Tjena!

Idag tycker jag att jag fick de svar jag behövde inför Lidingöloppet, skönt! Kroppen svarade bra och jag kände (peppar, peppar) inte av några skavanker. Dessutom så funkade mina Hoka Tracer 2 kanon, det var första gången som jag sprang i dom. 
Vi startade tillsammans med personer som sprang både ett och två varv. Ganska tidigt så hamnade jag i en andraklunga med slutliga tvåan Jonas Djurback (tidigare svensk rekordhållare på Ironman) och slutliga fyran Hendrik Sjölund. De första tre kilometerna per varv är på ett ganska tungsprunget elljusspår (både underlag och terräng), de sista sex kilometerna är till största delen platta och på asfalt samt grus. Efter fem kilometer så går jag upp och drar vår klunga på tre man, den dragningen håller jag i tills det återstår en kilometer, då ökar Jonas Djurback farten och jag blir tvungen att släppa.
Jag tycker att kroppen fungerar bra i farter omkring 3,40-3,50 min/km, men ska jag springa fortare så blir det tufft. Inte så konstigt när jag inte sprungit så mycket sådant, inte heller behövligt då målet för mig är att springa Lidingöloppet under två timmar, det borde gå. 
De passager jag kommer ihåg är: 5 km: 18,18 min, 10 km: 37,08, 15 km: 56,00. Övriga tider har ni nedan. Jag sprang det första varvet på 33,06 och det andra på 34,12, det mesta jag tappade var på de kuperade kilometerna i början, känns bra att jag kunde springa så stabilt och bra. Jag slog personligt rekord med nästan 4,5 minuter, det var inte illa!
Siffror från loppet enligt min Polarklocka:

Kilometertider enligt Strava:

https://adamsteen.se/

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here