Uppgiven, sömnlös och arbetslös

Hej. 
Otroligt dåligt humör idag igen. Jag var igår vaken till långt efter klockan 00. Jag mailade kring 50 mail för att hitta något jobb, men det lär väl gå som vanligt är jag rädd. Jag skulle helst vilja jobba med något inom sport eller ekonomi. Funderar på om jag kan hitta något mer att göra på mitt företag, men inte kommit på något.  Jag sa idag upp mitt bankgiro och företagspaket på Nordea som dom höjt från 65 till 66,70 per månad. Kommer istället använda mig av Bokio som är gratis, för att spara pengar. Kommer också få en gratismånad hos min mobiloperatör Fello då någon tecknat ett abonnemang via min inbjudningslänk, (passa på du också). Funderar på vad jag kan sälja för prylar här hemma, för att hålla mig över vattenytan. Har försökt kolla på alternativ för att få ner försäkringskostnaderna också och i princip alla fasta kostnader. Nu måste jag skruva ner på allt. 
Jag var klarvaken klockan 03 inatt. Inte en tillstymmelse till att kunna sova. Så jag är inte bara på ett allmänt dåligt humör, jag har knappt sovit på två nätter heller. Kanske inte så konstigt när jag blir utkastad till vargarna efter fyra års horerier hos kommunen till knappt någon lön. Det var en sak förr när jag inte hade barn, men nu har det lagts på en ytterligare dimension då jag har Alfons att tänka på. 
Knappt en enda förstående kommentar har jag fått heller. Mest några skämtsamma och oförstående reaktioner. Men man står ju sig själv närmast så det är väl inte så konstigt. Jag har väl knappt vänner heller, vilket visar sig nu. Är väl inte direkt någon bra vän själv heller, så det får man väl äta upp nu. Nåväl, själv är bäste dräng och ska man fixa något så får man göra det själv. 
Jag har ingen som helst aning om hur jag ska lösa detta problem framöver. Från veckan innan midsommar så slutar min anställning. Jag har fem veckors betald semester och därefter är det slut med inkomster för min del. Kul! Jag får väl mer tid till träning i alla fall. Det är väl en positiv grej åtminstone. 
https://adamsteen.se/

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

18 COMMENTS

 1. Sätt plant någon vecka?
  Röj skog?
  Sök påhugg inom sporthandeln?
  Meka cyklar?
  Meka alpinutrustning på Romme?

  Mycket av ovanstående blir väl som timanställd eller kanske fakturera. Blir ju ojämna intäkter men borde gå få ihop ungefär samma pengar som du har in idag.

 2. Börsen vänder så småningom. Skolan behöver folk så det lär ordna sig för dig. Kolla upp det där med las, du borde ha tillräckligt med dagar för att få behålla jobbet.

 3. Adam, rätta log om jag har fel men jag upplevde dig som mer harmonisk under den planerade viloperioden. Kan det vara så att du utsätter dig själv för alldeles för många stressorer just nu?

  -Nyligen varit sjuk
  -Fasta
  -Hård träning
  -Oro för både börsen och arbets-situationen

  Av det jag läser är det inte ett dugg konstigt att ditt humör svajjar rejält och att du har svårt att sova.

  Alla ovanstående saker jag räknar upp frestar hårt på binjurarnas produktion av kortisol.
  Sjukdom, börsen och arbets-situationen kan du inte påverka. Fasta och träning däremot kan du göra något åt. Jag skulle rekommendera att INTE fasta under påfrestande perioder utan istället äta så nyttigt och regelbundet du kan för att hjälpa kroppen och slippa doppa såpass att du måste ta till 1/2-kilo godis. Så länge du inte kan sova ordentligt och har ett uselt humör så tycker jag inte att du ska köra intervaller heller. Lugnare och kortare pass + styrka är ok eftersom det inte stressar kroppen lika mycket. Du bad inte om mina råd, hoppas du inte tar illa upp. Jag hejjar på Dig!

 4. Jobb lär du få snart. Passa på att träna nu när tid finns. Utgår ifrån att du har A-kassa? Kanske jobb finns på butiker, personlig assistent, andra skolor? Vad har du för utbildning? Hoppas det vänder snart. Låt inte detta dra ned dig. Snart är allt i harmoni igen.

 5. Vad jag kan se i dina tidigare inlägg verkar du ha det rätt bra ställt. Du kanske ska fundera på att lägga om portföljen lite med tanke på att du har så mycket pengar. I allmänhet är det ju mer passande ditt livstil med en stadig utdelningsportfölj. Det skulle nog gynna din likviditet lite grann. Lycka till. Det vänder!

 6. Anonym 1: jo, du har rätt. Det ligger mycket i det du säger. Ska försöka ta till mig det. Även om det är svårt.

  2: hoppas det! Nej nej, inga såna sossegrejer för mig. Sam ekonomi har jag läst och därefter två av tre år på sport Management-programmet på högskolan Dalarna. Vi kan alltid hoppas. Tack 🙂

  3: Tack. Har medvetet valt att gå på med endast tillväxt nu, hade den strategin tidigare och tanken är att framåt återgå till det igen. Målet är ju att inte behöva jobba.

 7. Jo, jag har ju med ingen större framgång försökt hinta om det vid flertalet tillfällen. Men på något vänster verkar folk inte förstå att mitt nummer är 0761664997 och inget annat 🙂

 8. Inga a-kassa. Fyfan va dumsnålt.Du betalar 120 i månaden som skydd för att du kan förlora jobbet. Du "tjänar" alltså det sjukt fort. Se det som en försäkring. Att tigga pengar är ju värre.

 9. Varför inte a-kassa? Det är en ju en försäkring. Har ingenting med enbart socialdemokraterna att göra 🙂

 10. Har aldrig varit i behov av det tidigare. Försöker jobba med låga kostnader. Jag vet, du har rätt i det. Men det löser sig med jobb. Bara jag får gnälla av mig lite först så brukar det sedan bli bra 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here