Urspårad långkaka, stak

Bröderna Steen har stakmani

Hej på er!

Efter gårdagens hårda mixade pass, så var det idag läge för lugnare träning. Då min bror varit så hetsig med tränande den senaste tiden, med sju veckor i sträck över 20 timmar så tänkte jag se till att ”vinna” dagens pass. Så jag mörkade min ankomst till Lugnet, vilket gav mig 15 minuters försprång och ett sådant guldläge släpper jag aldrig! Men jag förstod ju redan där och då att det skulle spåra ur och att det inte skulle stoppa vid mina planerade tre timmar.

Vi snurrade på varv efter varv på den cirka 1,8 kilometer långa banan, givetvis bara stakning. Det blir tufft och jobbigt muskelärt att staka på en sådan här bana. Stavfästet brukar vara lite sådär med så mycket folk som åker där och det blir lätt sockrigt.

Till en början kändes det rätt bra i kroppen och jag kände mig starkt. Men omkring tre timmar in i passet kände jag att jag började bli lite trött och less. Det hinner passera många tankar, pratas mycket och många personer hinner komma och gå under sådana här pass.

Som en skänk från ovan dök den gamle gode vännen och cyklisten Martin Eriksson upp och förhöjde stämningen när klockan just hade passerat tre timmar:

Martin Eriksson

Med vår nyvunne vän så flög tiden fram, krafterna kom tillbaka och jag hade nog kunnat åka ett antal varv till utan problem. Men det känns som att det fick räcka med de 4 h 15 min, 67,1 kilometer och 1210 höjdmeter som pulsklockan loggade idag! Det är ju en dag imorgon också. Dessutom gick jag segrande ur brödrakampen då min bror vek in årorna samtidigt som mig.

Under den sista timmen körde vi tio impulser, varannan uppför och varannan på platten. Jag passade även på att köra TRX-styrka när jag kom hem.

Tack för idag!

Related Articles

Vlogg: #39

 Veckans vlogg är här, rykande färsk! Jag skulle bli jätteglad om ni spred och delade videon samt kanalen, om ni kommenterade, gillade videon och...

Måndagsfest på löpbandet

Tjena! Ännu en måndag där jag hade förmånen att grilla mig själv! Tänk vilket privilegium alltså. Jag har känt mig sliten på slutet med svårt att...

Lagom lång födelsedagsstak

Tjena! Idag fyller jag 39 år. Fy fan vad gammal jag blivit. Vad har jag ens åstadkommit och vad har jag ens, förutom Alfons?! Jag tränade...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe