Veckans första rullskidpass!

Enda till söndag kväll lyckades jag hålla mig borta från mina rullskidor. Det var inte illa va?!

Efter att ha hängt med Alfons, tvättat bilen, bytt till vinterdäck och tvättat sängkläder tidigare under dagen så har jag därefter tränat veckans femte intervallpass. Denna gång blev det ett ganska så kort sådant tack och lov. Uppvärmningen blev endast 15 minuter och därefter väntade följande intervaller:

– 10 x 60” – 30”

– 10 x 40” – 20”

– 13 x 30” – 15”

– 10 x 10” – 20”

(2,5 minuter vila mellan blocken)

På fötterna hade jag Elpex IV och ovanför pjäxorna hade jag pjäxskydd för att slippa frysa. Jag snittade 22,2 km/h på intervallerna, vilket ändå får ses som okej i det nollgradiga vädret som bjöd på ett lätt snöfall under nedvarvningen. Kroppen kändes okej åtminstone.

Passet landade på 1 h 25 min och 23 kilometer. Efteråt blev det ”lite av varje-styrka” med en blandning av TRX, kettlebell, bålstabilitet-styrka och maghjul. Veckan slutade på tio timmar prick och 129 kilometer. Men med fina fyra timmars effektiv intervalltid.

Kommande vecka är jag ledig åtminstone torsdag och fredag. Tanken är att försöka få in lite mer mängd. Men vi får se hur det blir med det då prognosen varnar om stora snömängder imorgon…

Related Articles

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here