Intervjuad och fotad av Dalarnas Tidningar efter målgång
Vilken revansch från förra årets nederlag!! Jag har ju haft en bra känsla i löpningen på slutet och efter torsdagens stakintervaller med Måns så fick jag ju lite bättre självförtroende i stakningen också. Kul när det för en gångs skull känns bra och att jag får lite flyt.
Idag så sprang jag och Amanda för ”KaQ Racing Team”, klädmärket som Johan Sonesson startat, kul att vi fick vara med i ett sådant fint gäng. Efter en ganska sparsam uppvärmning så drog vi iväg, jag kom i tät ganska tidigt i loppet, hade rätt hög puls så fick hålla igen lite för att inte blåsa på alltför mycket. På de första fem kilometrarna så var det säkerligen tio hinder, ändå passerade jag dom på 20,00, inte illa pinkat! Bakom mig ganska nära så var Linus Larsson, Daniel Bodare och Mattias Westman. Efter några hinder så hade jag uppskattningsvis 20-25 sekunders ledning till Linus när det var dags för balansgång på ett spännband. Grejen var att bandet var för dåligt spänt, så det gick inte att genomföra på ett bra sätt, vilket gjorde att personalen vid hindret bad oss skippa det. Det gjorde att Linus, Daniel och Mattias fick lite gratistid på mig och fick springa iväg i rygg på mig. Jag blev lite lätt less då, men fokuserade framåt och lyckades få lucka på dom igen.
Efter cirka åtta kilometers löpning, mestadels på grusväg och några hinder så var vi på toppen av Nybrobacken. Jag hade några sekunders ledning på Linus, men var rädd att han skulle springa ikapp mig utför, då jag vet att han är rätt bra på det. Men jag hade fortsatt lucka inför första gången uppför själva slalombacken. Vi höll jämt ganska länge, men mot slutet av backen så fick jag lite mer lucka, dessutom så kunde jag trycka på upp över krönet och få ytterligare lite tid.
I botten av backen inför sista vändan upp så var det lite hinder som jag genomförde helt okej och jag kunde hålla luckan bra bakåt. Började bli riktigt trött i den sista stigningen och faktiskt så gick jag en liten bit precis innan toppen. Utför backen för tredje och sista gången så tyckte jag att jag snabbt återhämtade mig, kollade att jag hade en bra lucka bakåt och kunde trycka på fint hela vägen in mot de avslutande hindren som var: klätternät, löpband á la gladiatorerna och en stor airbag. Gick i mål som väldigt trött och glad etta!!
Även Amanda gjorde en riktig kämparinsats och blev femma i damklassen på 1,47,00, grattis!
Siffrorna från min klocka: 1,06,28 timmar, 12,83 kilometer, 182 snittpuls, 193 maxpuls, 595 höjdmeter, 560 fallmeter, 5,11 min/km snittfart. Jag sprang i mina Icebug Acceleritas 6, den skon är i tävlingssammanhang till och med bättre än mina andra favoritskor Inov 8 x-talon 212, lite lättare och lite bättre grepp! Jag halkade bara två gånger under hela loppet i dessa skor, grymma!
Lite bilder:

Fler resultat här

 

 

 

 

 

https://adamsteen.se/

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here