12-10-8-6-4’ skierg-intervaller

Ett svettigt men kärt återseende med min stakmaskin ute på balkongen

Tjena!

Nu är tiden inne igen för mina trevliga pass ute på balkongen. Det är tidssparande när jobbet börjat och senare i höst är det perfekt när vädret som så alltid sviker.

Tanken är att köra en intervallvecka med ett intervallpass per dag måndag-torsdag. Ett av fyra är nu avklarat.

Jag började med att värma upp i nio minuter i sub 2,00 min/500m-tempo, med 20 snabbare drag vid minut fyra och åtta. Därefter var det dags för intervallerna:

12-10-8-6-4 minuter (2-1,5-1,25-1 minuter vila)

Planen var att ha sub 1,50 på den första och därefter höja farten en aning på varje intervall. Hade kanske hoppats på något bättre tider, men med tanke på att jag inte kört skierg på länge, det var galet kvavt där ute och med de kommande intervallpassen i veckan så valde jag att inte vrida mig ut och in fullständigt. Det var nog klokt. Kändes ändå helt okej i det stora hela.

Jag avslutade sessionen med fem nya minuter i sub 2,00-tempo. Hela passet var på motstånd 8 (113 i dragfaktor), förutom nedvarvningen som var på motstånd 1 (56 i dragfaktor).

Ett fint och effektivt pass på totalt en timme.

Ha en fortsatt fin måndag!

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here