Det fullkomligt rann svett av mig idag. Jag kunde vrida ur strumporna. När jag svettas om benen, då är det varmt och/eller dåligt med (mot)vind!

Hejsan.

Intervallpass nummer två för veckan är avklarat och idag blev det löpband, vilket ni kanske redan listat ut.

På de senaste rullskidpassen så har jag känt av min onda hälsena, vilket gjorde att jag var en aning orolig att det skulle göra ont på löpningen idag. Konstigt nog kände jag i princip ingenting under hela passet. Väldigt knepig skada som känns mest av att stå på ett par rullskidor och staka.. Jag sprang som de senaste löpbands-passen i ett par carbon-skor från Hoka, drömskomärket!

Efter en uppvärmning på nio minuter @ 15 km/h, 1% lutning så körde jag fyra stycken tiominutersintervaller med två minuter vila. Upplägget på dessa intervaller var som följer:

1 – 1% lutning – varannan minut @ 18 km/h och varannan @ 16 km/h

2 – 5% lutning – varannan minut @ 15 km/h och varannan @ 13 km/h

3 – 10% lutning – varannan minut @ 12 km/h och varannan @ 10 km/h

4 – 15% lutning – varannan minut @ 9 km/h och varannan @ 7 km/h

Jag kom upp fint i puls även idag med ett max på 181 slag/minut, något hjälpt av den varma och kvava luften skulle jag tro. Det kändes faktiskt över förväntan med tanke på hur lite jag sprungit. Väldigt kul upplägg med varannan minut snabbare och varannan lite långsammare. Med hjälp av det upplägget så är det lättare att ”lura” sig själv framåt.

Det hela avslutades med fem minuter till @ 15 km/h och 1% lutning.

Nu väntar två dagar med intervaller på rullskidor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here