2:a Harsa Ski Marathon 2024

Prispallen Harsa Ski Marathon 2024: Adam Steen 2:a – Jonatan Steen 1:a – Pontus Nordström 3:a

Resultat Harsa Ski Marathon 2024

Godkväll!

Idag har team psyk varit i Harsa och tävlat Harsa Ski Marathon. Det slutade med en dubbelseger där broder Jonatan tog sin första seger i ett långlopp. Ni får tro vad ni vill, men jag blev genuint glad över att han fick vinna!

Vi testade fem olika par DP Sprint, tre nya och två gamla. Det slutade med att vi valde de två äldre paren som gled marginellt bättre. Valla, struktur och slip har jag noll koll på idag. Men skidorna gick väldigt bra!

Av diverse anledningar var jag lite extra trött idag, kände det under uppvärmning och hela loppet, men det gick ändå bra till slut, konstigt nog. Ganska tidigt in i loppet så blev vi en grupp på cirka sex personer. Jag, Jone och Pontus tog det mesta av dragjobbet. Mot slutet av varv två slår Vasaloppstvåan från 2018 Bob Impola ett sinnessjukt ryck på platten/lätt utför, här fick jag ligga det jag hade och mer därtill i några minuter. Därefter blev det den slutliga prispallen och Bob inför varvning och ut på det andra och sista varvet.

I början av varvet kommer en ganska tuff stigning, här klev Pontus på hyfsat under varv två, vilket gjorde att vi tre på pallen blev själva. Trots att jag kände mig rätt trött under loppet gick det hyfsat lätt uppför så jag behövde inte vända ut och in på mig själv för att gå med.

Resten av varvet turades vi om med dragjobbet. Det gick att gå med ganska bra, men jag var orolig över att någon av mina medtävlande skulle slå på något dödsryck, vilket jag inte tror att jag hade klarat av. Men det blev aldrig något sådant.

Med dryga kilometern kvar så går Pontus upp i spets, det är enbart två spår här och samtidigt varvar vi en massa andra åkare. Vid två tillfällen byter jag spår och försöker gå om Pontus, men han svarar upp bra och jag blir tvungen att backa tillbaka till tredjepositionen igen. Jag får veta i efterhand av Pontus att han brände det sista krutet han hade när han svarade upp på mina försök till avancemang.

Med typ 200 meter kvar så går Jone ut och slår på en spurt som jag inte kan svara på, dock går jag om Pontus och vi tre glider i mål med några sekunders mellanrum.

 

Nöjd ändå med dagen med tanke på känslan och som sagt väldigt glad över att Jone äntligen fick vinna ett lopp!

Siffror från klockan:

2,04,59 timmar

43,46 kilometer

163 snittpuls

175 maxpuls

20,9 km/h snittfart

405 höjd- och fallmeter

217 watt normaliserad kraft

 

Previous article5 x 2’ (1’ vila)
Next articleFemte intervallpasset

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here