33 korta stakmaskinsintervaller

Som en kontrast till föregående veckors långa stakmaskins-intervaller så blev det idag mer intensivt och korta intervaller!

Hej och hallå!

Ja, de senaste veckorna så har jag kört en längre intervall på 30 minuter i växlande tempo på stakmaskinen. Idag fick det bli 33 stycken korta intervaller med kort vila.

Jag värmde upp i åtta minuter i sub 2,00 min/500m-tempo, med 20 snabbare drag kring 1,43-1,45 min vid minut fyra och sju. Därefter var det dags för dagens höjdpunkt: intervallpass nummer två.

Upplägget var:

– 10 x 45” – 15”

– 10 x 40” – 20”

– 13 x 30” – 15”

(2,5 minuter vila mellan blocken)

Målet var att köra ett progressivt pass med snabbare farter för varje block, tanken innan var 1,44 på det första, 1,42 på det andra och sub 1,40 på det tredje. Det lyckades ganska bra:

Det var väldigt välbehövligt att få dunka på i lite högre farter. De två första blocken var ganska lugna, men det sista blev kämpigt. Kände mig också rätt sliten muskelärt med ganska låg puls, men det gick ju vägen!

Motståndet och dragfaktorn på uppvärmning + intervaller var 8 och 122.

Avslutningsvis körde jag sju minuter i sub 2,00-tempo på motstånd 1. Dessutom ett snabb-/explosivstyrkepass.

Imorgon ska jag få vila!

Related Articles

Drog till Falun och snurrade

Tjena! Disco-torsdag idag, vilket precis som förra torsdagen innebar en vända till Falun för att snurra runt på konstsnön. Ganska tråkigt väder idag med 0-2...

Löp ute och på band + skierg

Tjena! Idag var det inte så kul vill jag lova. Riktigt dålig känsla på intervallerna. Men vi tar det från början. Det hela började med en...

Stakmaskin – 5 x halvhårt + hårt

Hej, hej! Efter morgonens pass på bandet och sedan jobb så var det ”äntligen” dags för pass nummer två. Skierg, eller stakmaskin, vilket ni nog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe