Morgonaktiviteter på mitt kära löpband

Försöker sträcka ut så gott det går

God förmiddag!

Kickstartade åter veckan med ett tufft träningspass på mitt löpband. Njutbart att kunna ha den möjligheten att både träna från hemmet och att hinna med det på måndagarna. Det är det enda positiva med mitt arbetsschema.

Klockan 08,25 startade jag igång löpbandet för att beta av ett pass som är ganska likt de två senaste måndagarna (pass 1, 19:e septemberpass 2, 26:e september). Jag försöker att få till en liten progression och göra passen en aning tuffare gång till gång. Återstår dock att se hur länge det är möjligt. Dessutom spelar såklart dagsformen in.

Passet blev 45 minuter utan stopp, fördelat på:

– 10 min @ 15,2 km/h, 0,5%

– 30 min i växlande fart: 4 varv med: 2’ @ 17,2 km/h – 2,5’ @ 19 km/h – 2,5’ @ 18,2 km/h – 30” @ 20 km/h = 18,32 km/h / 3,17 min/km, 0,5% (9,16 km)

– 5 min @ 15,2 km/h, 0,5%

Benen var lite trötta idag, troligen efter lördagens ganska tuffa löppass. Men när jag väl kom igång så rullade det på ganska så bra. Kul med varierande farter och med 19 km/h innan 18,2 km/h så blir jag lurad att den farten är lättare än vad den egentligen är. Testa gärna detta själva!

Pulsen idag var ganska hög med ett max på 177 och ett snitt på 165. Det blev jobbigt, men med en hyfsad kontroll! Sprang som vanligt i mina Hoka-carbon-skor, skönt med en liten extra boost, som dessutom enligt mig upplevs som skonsammare för hälsenan och även andra skadedrabbade kroppsdelar.

Fin start på veckan och i eftermiddag väntar stakmaskin!

Related Articles

Cykel med watt + styrka + stakning

Tjena! Jag har fått en ”liten dum idé” om att träna 100 timmar i juli. Förra året nådde jag 95. Med dagens pass är jag...

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here