5 x (2’ @ 17 / 2’ @ 18 / 2’ @ 19)

Svettigt och varmt, trots helt öppen balkong och en ensiffrig temperatur. På fötterna som vanligt mina kära carbonskor från Hoka!

Hallå!

Med tanke på rubriken så kan man tro att det är någon typ av matteformel jag försöker lösa. Men även om jag gillar att räkna så är det tyvärr inte det, utan det var upplägget på dagens första av två planerade träningspass och jag löste uppdraget med bravur!

Precis som de två senaste måndagarna blev det återigen löpband, totalt 40 minuter utan stopp, varav 30 minuter hårdare i växlande farter. Såhär körde jag mer exakt:

– 5 minuter @ 15 km/h

– 30 minuter växlande, fördelat på: 5 set med 2 minuter @ 17 km/h / 2 minuter @ 18 km/h / 2 minuter @ 19 km/h = snitt på 18 km/h (3,20 min/km)

– 5 minuter @ 15 km/h

Hängde ni med? Bra! Allt på 1% lutning.

Då jag vilade igår så var pulsen rätt så hög med ett max på hela 187 slag/minut. Jag kan väl motvilligt erkänna att det blev en bra bit över tröskel, i alla fall på segmenten på 19 km/h (3,10 min/km), där fick jag gräva skapligt djupt på de tre sista. Men jag har inte sprungit snabbare än 18 km/h på länge på löpbandet, så det var ändå bra jobbat av mig! Det kändes ändå hyfsat kontrollerat och jag lyckades återhämta mig rätt bra på de långsammaste segmenten på 17 km/h.

Jag säger återigen det, att det är ett kul upplägg med varierande farter, så är det ju ofta på tävling och dessutom blir det lättare att dela upp det mentalt så att man lurar sig självt.

Bra start på måndagen och veckan, nu väntar jobb och därefter ett till kort pass på balkongen!

Previous articleTräning och vila
Next articleNyttig och god dryck!

Related Articles

En gång för längesedan så var jag frisk, (inte mentalt dock)

Hej på er. Ny vecka, samma sjukdom. Upp och ned - ned och upp. Då och då har jag nästan börjar känna mig frisk, för...

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

Uppdatering av sjukläget!

Hej på er! Som jag berättade i måndags är jag sjuk. Hemma från jobbet och hemma med Alfons. Han har varit sjuk från och till...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe