6 x 5’ på bandet

God dag och välkomna till en ny vecka!

Någon vilodag i ryggen och vilodag imorgon igen. Har jag lagt ner? Nej då, planen var en lättare vecka under den förra veckan, men med det rejäla cykelpasset så landade veckan ändå på stabila 15 h 35 min. Så denna träningsperiod på fyra veckor, som avslutas med denna vecka, kommer landa på ganska långt över mina planerade 60 timmar ändå! Så det är nog bara välbehövligt och skönt med några vilodagar. Jag har även fått två bra nätter med sömn, över åtta timmar och tidig läggning, även det satt som en fläskläpp!

Idag blev det löpbandsintervaller. Första passet på två veckor som jag sprang. Senast var det också löpband. Då jag inte sprungit på ett tag, rädsla för trötta ben sedan den långa cyklingen och med vilan i ryggen så vågade jag inte köra alltför hårt. Men det blev ändå stabila farter och med förvånansvärt lätt känsla.

Såhär var dagens upplägg:

Uppvärmning: 5 min @ 15 km/h, 1%

Intervaller: 6 x 5 min @ 18 km/h, 1% (1 min vila)

Nedvarvning: 5 min @ 15 km/h, 1%

Som sagt var känslan förvånansvärt bra, lite ringrostigt till en början på uppvärmningen och den första intervallen, därefter flöt det på fint. Hälsenorna kändes av till en början även de, men det gick över. Sprang även idag i mina Rocket X från Hoka, grym känsla i dessa!

Jag har fortsatt kört mina excentriska tåhävningar varje dag, nu kör jag totalt 50 stycken per ben och alltid med 20 kilo extra i en ryggsäck. Det är tyvärr långt ifrån bra, men vad jag läst mig till så kan det ta väldigt lång tid också.

Ha en fin måndag alla läsare!

Related Articles

Återkomsten™

Tjena! Läs om mina senaste inköp på min andra blogg först! Äntligen, äntligen så har jag tränat. Eller jag har faktiskt tjuvstartat redan innan idag då...

En gång för längesedan så var jag frisk, (inte mentalt dock)

Hej på er. Ny vecka, samma sjukdom. Upp och ned - ned och upp. Då och då har jag nästan börjar känna mig frisk, för...

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe