6:a Mellandagsloppet i Orsa Grönklitt – uppdaterad med resultat

Två riktiga über-gurkor

Tjena!

Ytterligare en träningstävling avklarad, denna gång uppe i Orsa Grönklitt. Helt galet snöoväder på ditvägen som tog dryga halvtimmen längre än vanligt och även rejält med snöande under loppet. Tävlingen mätte 5 x 6 kilometer, för er med lokalkännedom: multibanan, vägen tillbaka till stadion, uppför isbjörnsbacken med vändning på toppen och ner till stadion för att varva.

Jag hann endast med strax över 15 minuter uppvärmning, men det räckte gott och väl. Tog sedan de otestade tävlingsskidorna och gick till start. Det var en del kanoner med idag, så det blev åka av direkt. Efter 3-4 minuter av tävlingen så släppte jag tätklungan på då fem personer. Jag kunde helt enkelt inte åka så snabbt som dom gjorde. Gubbe eller dålig? Strax efter att jag släppt noterade jag dock att även Bruno Dettman släppte täten en bit framför. Det gav mig blodad tand och jag tog upp jakten. Mot slutet av det första varvet var jag ikapp.

Framför mig och Bruno fanns Axel Jutterström, Joel Andersson, Alfred Nilsson och Adrian Lundberg. Starka åkare hela bunten. Bakom oss var det Jonatan Hedbys, Jonatan Steen och Martin Rosvall. Ungefär så blev resultatet i mål också.

Jag och Bruno fick till ett bra samarbete och höll ihop resten av loppet. Denna gång kunde jag hjälpta till med dragjobbet betydligt bättre än senast i Norberg. Kände mig mer jämnstark med honom idag. Under varv två märkte jag att klungan bakom oss med min bror ett tag var farligt nära, började förlika mig med tanken att jag nu framöver kommer få stryk av honom allt mer frekvent. Jag är ju ganska så akterseglad vad gäller träning den senaste tiden mot min bror som nu är uppe i 12 raka veckor med +20 timmar. Denna gång gick det då vägen för undertecknad och vi kunde dra ifrån den jagande klungan successivt.

Mot de framför fanns det inte mycket att göra. Vi tappade stadigt på framförallt Axel Jutterström som vann, han var drygt fyra minuter före mig. Klungan med 2-4:an höll vi hyfsat jämt tempo med under de sista 2-3 varven i alla fall, det vet jag då vi möttes på hyfsat samma ställe i isbjörnsbacken. Vi var cirka 2,5 minuter efter dessa i mål.

Från att ha upplevt mig marginellt starkare än Bruno så märkte jag under sista varvet att han blev allt piggare. Vi höll dock ihop tills några hundra meter innan mål där han fick en liten retlig lucka i en kort springbacke. En lucka som höll sig in i mål där jag uppskattningsvis var 1,5 sekunder efter honom på en hedrande sjätteplats.

Några siffror från loppet. Hög puls med hela 186 i max, skvallrar om en återhämtad kropp innan start och ett hårt lopp!

Jag är nöjd med loppet och skidorna gick bra, även om Bruno var den enda jag hade möjlighet att jämföra med. Kroppen kändes bättre än i Norberg, det fanns mer tryck i grejerna och jag hade mer att åka med helt enkelt, vilket var glädjande! Jag får bara acceptera att grabbarna före mig är bättre och att jag inte har den fart och kapacitet som dessa besitter.

Resultat Mellandagsloppet 2022 (Brunos tid är fel med två minuter)

Imorgon väntar en ny träningstävling på Lugnet i Simon Anderssons regi, där väntar det en aning mer kupering, men jag kommer ändå givetvis att staka!

 

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

2 COMMENTS

 1. Hej

  Vad/vilka aktier tror du på 2023 samt hur börsen går som helhet?

  Bra bloggat, gärna lite mer vlogg tex som shorts på tuben om du inte orkar köra långvideo

  Lycka till imorgon!

  • Ingen aning faktiskt. Ligger kvar i mina med mestadels Evo, köper inga nya där. Samt fyller kontinuerligt på i mina fonder med en småbolag, en global, en svensk och spiltan aktiefond. Inga höga förhoppningar, men säg strax under nollan på helåret då. Men jag är långsiktig, någon gång vänder det 🙂

   Tack! Ja, det var en bra idé! Tack 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here