70 min tröskel med fint sällskap!

Hej på er!

Simon Andersson bjöd in mig tidigare i veckan till dagens pass: En lång stakintervall. Något jag inte kunde tacka nej till.

Lite smånervös var jag allt imorse, det ska erkännas, när jag styrde bilen mot Falun. Jag parkerade den i Smedsbo och åkte sedan rullskidor till ”starten” i botten av Gamla berget-backen vid Ingarvet. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle åka hemifrån eller inte, men det slutade som bekant med bil halvvägs. Det för att ha bättre ork på intervallen.

Vid starten mötte jag upp min bror Jonatan, Simon och den numer långloppssatsande Gabriel Thorn (Team Curira). Upplägget var enkelt: ett långt drag på 60-70 minuter. Banan som skulle köras var: 293:an bort till Smedsbo – Höger in mot Kullerbacken och Vallmora – ut till 293:an igen – målgång på toppen av Gamla berget. Jag hade räknat ut i huvudet innan att rundan skulle bli cirka 26 kilometer, perfekt.

Som sagt så var jag lite nervös innan hur jag skulle stå mig mot dessa fullblodshingstar. Men så fort vi börjat så släppte det och jag kände mig ganska pigg. Simon körde på Swenor 3, jag på Elpex 3, Gabriel på Goldski 3 och min bror hade någon annan variant. Jag upplevde att mina rullade en aning bättre än de andra, troligen på grund att dom är mer använda.

Simon drog det mesta av intervallen. Gabriel var upp ibland och så även jag. Så fort jag försökte kliva upp så gick Simon om mig och upp i spets igen. Jag kanske är för klen?

Gabriel körde med slangbälte, medan jag och Simon hade ett vanligt midjebälte. Jag hade tänkt skippa drickan, men just innan en utförskörning så körde Gabriel av spetsen, jag passade då på att dricka medan han bytte den i farten. I övrigt rullade det på fint hela vägen.

Det var ett jämnt och bra tempo hela vägen. Jag kände mig pigg och stark, trots att jag hade ganska låg puls. Aldrig någon tendens till att flyga av, vilket jag är väldigt nöjd över!

I sista backen ökade Gabriel rejält, här var det fullt blås för min del, men jag lyckades gå med i rygg hela vägen. Kul!

Siffror från intervallen: 69,13 minuter, 27,38 kilometer, 23,7 km/h snittfart, 210 normaliserad watt, 376 höjdmeter, 297 fallmeter, 155 snittpuls, 177 maxpuls.

Jag avslutade med en avåkning stundtals med de andra och fick således ihop 2,30 h totalt och 52,2 kilometer. Hemma så körde jag TRX-styrka också.

Fin träningsdag, tack alla inblandade!

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here