Rullskidpremiär på mina favoritvägar för cykel. Här någonstans mellan Djurås och Djura

Tjo!

Jag hade tänkt cykla idag, men jag förstod att det skulle regna, trots att rapporterna sa annat, dessutom tänkte jag springa löpband imorgon, så jag ville inte ha helt döda ben. Det fick bli en ny tur stakning. Less på de vanliga vändorna så bestämde jag mig för att ta en ny tur. En tur som är bekant för mig på cykel.

Då jag hade svårt att veta hur långt det skulle ta, samtidigt som jag var lite trött sedan gårdagen så valde jag idag Elpex 3. Skönt med bjudrull ibland.

Turen startade ut mot Bäsna och vidare mot Djurås. Under gårdagens pass hade jag gynsamma vindar till en början och på slutet, totalt nästan halva turen. Idag var allt som vanligt med rejäl motvind direkt och jag slet med att hålla gårdagens snittfart på 18,3 under den första timmen och det med lättare rull.

Jag var rätt seg till en början, men det rullade ändå på. I Djurås så åkte jag småvägar via Djura till Insjön. Längs den vägen var vinden fortsatt en nagel i ögat på mig, samtidigt som det stundtals regnade. Jag vägrade dock sätta på mig det medhavda linnet, utan gnetade vidare i bar överkropp, det skulle ju inte komma regn enligt alla mina väderappar.

Framme i Clas Ohlson-land (Insjön) efter cirka 2 h 15 min och 43 kilometer så hade jag haft konstant motvind och en småseg känsla. Men här vände både vindar (eller det kanske var jag som bytte riktning) och känsla!

Rutten fortsatte uppför backarna till Rexbo och här började jag äntligen vakna till, efter cirka tre timmars stakande. Bättre sent än aldrig, återigen. När klockan slog tre timmar så körde jag samma upplägg som igår med totalt tio impulser på 15 stavtag, var tredje minut.

När jag passerade Valsan så kände jag att dagens mål med ett snitt över 19 km/h var säkrat, jag känner de mig fortsatt pigg och blev faktiskt lite extra glad när jag insåg att turen skulle bli över fyra timmar i tid.

Den sista biten hem över Smedsbo, Brusala och Kvarnsveden gick smidigt och lätt. Jag ramlade in på 4 h 15 min och 83,3 kilometer. Fin träningshelg med totalt 8 h 15 min och 156,4 kilometer stakning. Veckan landade på 17 h 20 min och 295,3 kilometer. Snyggt jobbat Adam!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here