Bland de sista rullskid-intervallerna för året?

Se så glad jag är över att ha masat mig ut i mörker och samtidigt fått uppleva årets första snöflingor!

Tjena!

Det blir allt tyngre att träna, både rent objektivt, men också mentalt och fysiskt. Jag har slarvat en del med sömnen igen, vilket gjort mig tröttare än önskvärt. Nu när jag väl försökt sova så har jag åtminstone sovit gott de få timmar det blivit av, snittat cirka fem timmar per natt de senaste fem dagarna.. Skärpning!

Allt var sig likt idag med onsdagsintervaller, Elpex III, cykelbanan längs riksväg 293 och även med upplägget: 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 minuter (1 minut vila) + 10 x 10” – 20”.

Det är svårt att säga om det kändes bra eller inte, det rullar ju så tungt, allt är pissblött och såklart motvind i båda riktningar igen! Snittfarten denna gång landade på mediokra 22,6 km/h och maxpulsen skrevs till respektabla 178.

Jag åker alltid rullskidor utan handlar, förutom nu när temperaturen blir fem plusgrader eller lägre, då fryser jag direkt. Idag fick jag en snilleblixt och använde ett par tunna gummihandskar under mina vanliga skidhandskar. Det funkade klockrent! Inte ofta jag har handsvett denna tid på året, det var som sjöar inne i gummihandskarna. Kanske jag får modda till dom med några hål.. Längre fram i vinter så har jag i alla fall skaffat mig både strumpor och handskar med elvärme i, det ser jag fram emot.

Passet landade på 2 h 45 min och 49,5 kilometer. Givetvis blev det styrka efteråt och som vanligt på onsdagar körde jag gluteus-övningar i ett stort antal.

Related Articles

Vlogg: #39

 Veckans vlogg är här, rykande färsk! Jag skulle bli jätteglad om ni spred och delade videon samt kanalen, om ni kommenterade, gillade videon och...

Måndagsfest på löpbandet

Tjena! Ännu en måndag där jag hade förmånen att grilla mig själv! Tänk vilket privilegium alltså. Jag har känt mig sliten på slutet med svårt att...

Lagom lång födelsedagsstak

Tjena! Idag fyller jag 39 år. Fy fan vad gammal jag blivit. Vad har jag ens åstadkommit och vad har jag ens, förutom Alfons?! Jag tränade...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe